Αξίζουν καλύτερα οι 1 εκατ. άνθρωποι που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεντεύξεις - videos
11 Νοέ, 2023

Συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο STAR Κεντρικής Ελλάδας

Τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, αναφέροντας ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που στήριξαν τις ελπίδες τους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις τελευταίες εκλογές. «Οι άνθρωποι αυτοί σήμερα είναι στον αέρα και δημιουργείται ένα πολιτικό κενό που δεν είναι καλό για τη Δημοκρατία», είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μια πολύ μεγάλη συζήτηση για την πορεία της Αριστεράς στη χώρα.

Στη συζήτηση αυτή το ΜέΡΑ25 παίζει κεντρικό ρόλο είπε, αναφερόμενος τόσο στις συναντήσεις και το φόρουμ διαλόγου που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία του κόμματος όσο και στο επικείμενο συνέδριο του ΜέΡΑ25 στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Μίλησε διεξοδικά για την επενδυτική βαθμίδα η οποία, όπως είπε, θα χρησιμοποιείται στο εξής ως επιχείρημα για την εφαρμογή νέων μέτρων λιτότητας. Τέλος ερωτώμενος για την ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά είδη είπε πως η αισχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη. «Αν τα βασικά είδη αυξάνονταν κατά 5% όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη θα μπορούσαμε να μιλάμε για εισαγόμενη ακρίβεια. Όταν όμως έχουμε αυξήσεις 25% τότε  πρόκειται για «ληστεία» εις βάρος του λαού από τα super market με την ανοχή της κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο