Συνδικαλιστικό ΜέΡΑ25: Όχι στην παραχώρηση δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Δεκ, 2020

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα των Ομοσπονδιών

• ενάντια στην παραχώρηση δημόσιων λειτουργιών και υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

• ενάντια στην υποστελέχωση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των ΟΤΑ Α και Β Βαθμού και όλων Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοσίου.

Στηρίζουμε την Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες του Μητρώου Μελών Επιτροπών Διαδικασιών σύναψης συμβάσεων έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ΜηΜΕΔ) και τις Επιτροπές των Ομοσπονδιών Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ, Π.Ο.Γ.Ε.Δ.Υ και Π.Ο.Μ.Η.Τ.Ε.Δ.Υ.

Στηρίζουμε την κοινή Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 των 6 ομοσπονδιών.

• Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας)

• Π.Ο.Γ.Ε.Δ.Υ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπηρεσιών)

• Π.Ο.Σ.Ε. Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας)

• Π.Ο.Μ.Η.Τ.Ε.Δ.Υ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων)

• Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης)

• Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών)

  • Στεκόμαστε ενάντια στην εκχώρηση τεχνικών μελετών και στην επίβλεψη και έλεγχο δημόσιων έργων σε ιδιώτες, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση και ταυτόχρονα έλεγχο των έργων από τους ίδιους, φανερώνοντας μια προφανή προσβολή κατά της λογικής. Ο ελέγχων να είναι ο ίδιος με τον ελεγχόμενο.

  • Θεωρούμε ότι αν θέλουμε ένα δημόσιο που να στέκεται δίπλα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, είναι αυτές που θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο τόσο στο ποια έργα είναι αυτά που θα προτείνονται, όσο και στον έλεγχό τους μέσα από διαφανείς και ανοιχτές διαδικασίες. Οι ιδιώτες θα συνεισφέρουν εκεί που υπάρχει ανάγκη και όχι το αντίθετο, δηλαδή το δημόσιο να παραχωρεί ώστε να βολεύεται ο ιδιώτης.
    Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια διαδικασία η οποία δεν μπορεί να αφήνει απέξω πολίτες και την τοπική κοινωνία. Οι ιδιώτες πρέπει να είναι οι υπηρέτες του δημοσίου και της κοινωνίας και όχι το αντίθετο.

  • Εννοείται ότι εφόσον μιλάμε για δημόσιο, τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια δεν ισχύουν, όπως άλλωστε και σε κάθε δημόσιο αγαθό. Αλλιώς μιλάμε για μια ιδιωτικοποιημένη “αγορά” με μανδύα δημοσίου.

Σε συνδυασμό και με όλα τα υπολοιπα νομοσχέδια που έχουν ήδη περάσει (βλ. Π.χ. χωροταξία, ΥΠΑ, περιβαλλοντολογικό, πτωχευτικό) ή έρχονται το επόμενο χρονικό διάστημα, φαίνεται μια προσπάθεια με πρόσχημα την πανδημία, (αλλά ιδεολογικά ταυτόσημη με την φιλελεύθερη ιδεολογία), να γίνει απαξίωση, παραχώρηση και ξήλωμα οτιδήποτε ελάχιστου έχει απομείνει από υπηρεσίες και δημόσια περιουσία μετά τα 4 πρώτα μνημόνια.

Το πέμπτο μνημόνιο άρχισε ήδη!!!!

Αν δεν το σταματήσουμε εμείς τότε ποιοι;

ΘΟΒ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο