Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αριστερό φλας με κατεύθυνση το «ακραίο κέντρο»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Ιούλ, 2021

Η Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της πλειοψηφίας των στελεχών της «ηγετικής ομάδας», επιβεβαιώνουν δυστυχώς με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία «αριστερή στροφή», αλλά αντιθέτως ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται με σαφή και επιταχυνόμενη πορεία προς το «ακραίο κέντρο».

Ούτε η συνέχιση και η εντατικοποίηση των πολιτικών της λιτότητας από τον κ. Μητσοτάκη φαίνεται πως επηρεάζει την ενσωμάτωση και συστηματικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά την συνθηκολόγηση του 2015 συνεχίζει με συνέπεια να εξυπηρετεί όλο και περισσότερο τις πολιτικές της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικό, αλλά και την ολιγαρχία δίχως σύνορα που τρίβει τα χέρια της.

Ακόμα και το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη 2.0» που ουσιαστικά παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας, προϋποθέτει την ρήξη που ο ίδιος δεν έκανε ούτε το 2015 και που δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να κάνει και τώρα, όπως διαβεβαιώνει με όλους τους τρόπους και όλους τους τόνους από τον ΣΕΒ όπου δίνει ομιλίες, μέχρι τη Βουλή, όπου ψηφίζει τα αντεργατικά εκτρώματα του κ. Χατζηδάκη.

Απέναντι στον φερόμενο ως μονόδρομο των μνημονιακών εταίρων για τον σοσιαλισμό για τους λίγους και την μνημονιακή βαρβότητα για τους πολλούς, το ΜέΡΑ25 αντιτάσσει την παλλαϊκή συστράτευση, ώστε με ενότητα για τη ρήξη να σπάσουμε τα δεσμά αυτής της διαρκώς εντεινόμενης χρεοδουλοπαροικίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο