Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με τον σύλλογο υπαλλήλων του Ε.Ο.Τ.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Νοέ, 2022

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. Υπαλλήλων Ε.Ο.Τ. και του ΜέΡΑ25. Συγκεκριμένα, εκ μέρους του Συλλόγου εργαζομένων στον Ε.Ο.Τ. παρευρέθησαν ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Βρεττός και ο Γ.Γ. κ. Νικόλαος Βρεττός, ενώ για το ΜέΡΑ25 η βουλεύτρια κ. Μαρία Απατζίδη, ο συντονιστής Τομέα Τουρισμού κ Βασίλης Καββαδίας και μέλη του Πολιτικού Σχεδιασμού.

Οι εκπρόσωποι υπαλλήλων Ε.Ο.Τ. μας παρουσίασαν αναλυτικά τα κυριότερα αιτήματα των εργαζομένων. Ειδικότερα αναφέρθηκαν

• στην υποστελέχωση του οργανισμού ως συνέπεια συνταξιοδοτήσεων, αποσπάσεων και κινητικότητας, που δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία του και τη συνέχειά του. Πρότειναν μάλιστα τη δυνατότητα ενδοϋπουργικής κινητικότητας για τη διευκόλυνση της άμεσης στελέχωσης
• στην ανάγκη καταβολής τουριστικού βοηθήματος/επιδόματος στο προσωπικό
• στην ορθολογική αναπροσαρμογή των κονδυλίων που προβλέπονται στον τακτικό προϋπολογισμό του Οργανισμού ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του
• και κυρίως στην αναβάθμιση του επιτελικού ρόλου του Οργανισμού στην τουριστική βιομηχανία της χώρας με ανάκτηση θεσμικών του αρμοδιοτήτων, όπως η επιστροφή των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού και η δημιουργία σώματος επιθεωρητών που θα διενεργεί το Β΄βάθμιο έλεγχο των τουριστικών επιχειρήσεων.

Συμφωνήσαμε ότι τα εργασιακά αιτήματα για στελέχωση του Οργανισμού με πιστοποιημένους και έμπειρους υπαλλήλους είναι δίκαια. Επίσης στηρίζουμε την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του επιτελικού ρόλου του Ε.Ο.Τ. με νέες δομές που θα έχει σαν αποτέλεσμα να διασφαλιστεί ο κρατικός έλεγχος, ενάντια στις ανεξέλεγκτες ιδιωτικοποιήσεις που υποβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν. Η απογύμνωση του Ε.Ο.Τ. από τις αρμοδιότητές του οδήγησε στην ανυπαρξία δημόσιου φορέα ελέγχου της τήρησης θεσμοθετημένων προδιαγραφών και απαιτήσεων.

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει στο πρόγραμμά του τον «υπεύθυνο» και βιωματικό τουρισμό χωρίς μεσάζοντες, μέσω κατάρτισης προγραμμάτων θεματικών και ήπιων μορφών τουρισμού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο