Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Ιαν, 2023

Την Πέμπτη 19/1/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Βουλή μεταξύ εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.) και του Διευθυντή της Κ.Ο. και του Πολιτικού Σχεδιασμού, μελών της Κ.Ε. ΜέΡΑ25 αλλά και μελών μας που ανήκουν στην Ομοσπονδία.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν οι κ.κ. Πετρόπουλος Δημήτρης, Καβάλλα Φανή και Ρουκουνάκης Μανόλης.
Οι εκπρόσωποι της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. μας ενημέρωσαν συνοπτικά για τα προβλήματα του κλάδου των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων και πιο συγκεκριμένα για την τμηματική εκχώρηση δημόσιων υπηρεσιών και έργων στον ιδιωτικό τομέα, για την υποστελέχωση, για τα μισθολογικά ζητήματα των μηχανικών όπως η αναγνώριση του integrated master και της προϋπηρεσίας, η καθήλωση των μισθών καθώς και τα πολλαπλά προβλήματα που σχετίζονται με το ασφαλιστικό των μηχανικών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τραγική κατάσταση των υπηρεσιών δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) σε όλη τη χώρα με συνεπακόλουθη δράση την Απεργία – Αποχή από 23/1/23 έως και 13/2/23.

Συζητήσαμε ευρύτερα με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας θέματα που σχετίζονται με τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων, με τις Σ.Δ.Ι.Τ., με το πρόγραμμα Εξοικονομώ και, τέλος, με την οικονομική-μνημονιακή κατάσταση της χώρας.

Το ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε για την άσκηση όλων των κοινοβουλευτικών μέσων ελέγχου που διαθέτει στη Βουλή για την υποστήριξη των ζητημάτων που έθεσε η Ομοσπονδία και, κυρίως, για την στήριξη στους αγώνες των μηχανικών σε όλα τα δίκαια αιτήματά τους, αναγνωρίζοντας την απαξίωσή τους εντός του δημόσιου τομέα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο