Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Κτηματολογίου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Απρ, 2022

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη βουλή, μεταξύ των βουλευτών Κ. Αρσένη, Γ. Λογιάδη και Μ. Απατζίδη και στελεχών του κόμματος με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του ο Φορέας.

Κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης, ο φορέας οδηγείται σε απαξίωση με άμεση πρόθεση – μετά την κατασυκοφάντηση της υπηρεσίας και των εργαζομένων – οι υπηρεσίες του φορέα να ιδιωτικοποιηθούν. Σύσσωμη η αντιπροσωπεία των εργαζομένων τόνισε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Φορέα τόσο από την υποστελέχωσή του, όσο και από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης. Ήδη από τον προηγούμενο μήνα, δικηγόροι μπορούν να προχωρούν σε έλεγχο νομιμότητας και καταχώρηση πράξεων με τους Προϊσταμένους των Κτηματολογικών γραφείων να χάνουν το δικαίωμα ελέγχου στις πρώτες εγγραφές, με αποτέλεσμα την καθυστερημένη και λανθασμένη καταχώρηση των τίτλων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των πολιτών και την ορθή διαχείριση.

Τονίστηκε επίσης η έλλειψη του απαραίτητου εξοπλισμού και εργαλείων, γεγονός που υπονομεύει τόσο την ποιότητα της εργασίας αλλά και φέρνει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τους εξαγριωμένους πολίτες, που βέβαια δε μπορούν να γνωρίζουν το ποιος υπονομεύει την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουν. Συζητήθηκε επίσης ο ρυθμός απορρόφησης των υποθηκοφυλακείων, όπως και το μεγάλο ποσό των εσόδων που συλλέγονται πλέον από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, έσοδα που μένουν αναξιοποίητα.

Από τη μεριά των εκπροσώπων του ΜέΡΑ25 τονίστηκε η πάγια τακτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης να απαξιώνει, κατασυκοφαντεί και εν τέλει ξεπουλά τις δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, με κύρια θύματα τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τη δημόσια περιουσία που δίνεται επί πινακίου φακής σε επιτήδειους φίλους της κυβέρνησης. Συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία και επικοινωνία των δύο μερών ώστε να συντονιστούν οι δράσεις τους, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που υπονομεύει το Φορέα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο