Γαλλία: οι πολιτικές λιτότητας θρέφουν και συντηρούν τέρατα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Απρ, 2022

Οι εκλογές στη Γαλλία επιβεβαίωσαν το δημοκρατικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη με τις πολιτικές της λιτότητας να γεννούν, να θρέφουν και να συντηρούν τα τέρατα της ακροδεξιάς. Ένα αδιέξοδο για την αντιμετώπιση του οποίου ιδρύσαμε ακριβώς το DiEM25,  το κίνημα μας για τον εκδημοκρατισμό μιας Ευρώπης και μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης ιδιαίτερα που παραπαίουν.

Το μαύρο σύννεφο της «μεταδημοκρατίας» που έχει σκεπάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ακολουθία των αποτυχιών στην διαχείριση των κρίσεων (ευρώ, πανδημία, πόλεμος, ακρίβεια) επιβεβαιώθηκε και με το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών, όπου και οι Γάλλοι πολίτες και πάλι καλούνται να αποφασίσουν όχι κυρίως για τον ποιον θέλουν ως «ένοικο του Ελιζέ», αλλά κυρίως για τον ποιον -ή ποια εν προκειμένω-, δεν θέλουν.

Και πράγματι την Κυριακή 24 Απριλίου το βασικό πρόταγμα όλων των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατών πολιτών στη Γαλλία, πρέπει να είναι ένα:

Καμία ψήφο στη Λεπέν. Και την επόμενη κιόλας μέρα, από τη Δευτέρα δηλαδή 25 Απρίλη, οι Γάλλοι πολίτες να ξαναβγούν στους δρόμους όποιος κι αν εκλεγεί με νεοφιλελεύθερη ή ακόμα και ακροδεξιά ατζέντα. 

Ο υποψήφιος τον οποίο στήριξε κριτικά το DiEM25, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν με την Ανυπότακτη Γαλλία, κατέγραψε ένα εξαιρετικό ποσοστό -ακόμα μεγαλύτερο στους νέους- για το οποίο τον συγχαίρουμε παρά τις δεδομένες μας διαφοροποιήσεις και ενστάσεις σε αρκετά πολιτικά ζητήματα- έδωσε το στίγμα του δεύτερου γύρου: «Il ne faut pas donner une seule voix à Madame Le Pen»: καμία ψήφο στη Λεπέν στο δεύτερο γύρο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο