Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Απρ, 2023

Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης, ο διευθυντής της Κ.Ο Αλέξης Σμυρλής και ο Βασίλης Στύλος- μέλος της Κ.Ε- εκ μέρους της ΘΟΒ συνδικαλιστικού του ΜέΡΑ25, και άλλα στελέχη του κόμματος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το επαίσχυντο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ με το οποίο παραδίδονται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου, δημιουργώντας καταστροφικές προοπτικές για την περιοχή, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον, και η Τροπολογία που καταθέτει το ΜέΡΑ25 για να το ανατρέψει.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την απαξίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας και το καθεστώς απόλυτης ανασφάλειας στο οποίο τους υποβάλλουν μέσω ατομικών δίμηνων συμβάσεων εργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό.

Παράλληλα, έκρουσαν τον κώδωνα του κίνδυνου για την αναγκαιότητα προφύλαξης της ναυπηγικής τεχνογνωσίας, που απειλείται ευθέως, τονίζοντας το πόσο απαραίτητη είναι η διασφάλιση της για την παραγωγικότητα της χώρας, που διαρκώς περιφρονείτε προς όφελος ορισμένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ της κοινωνικής μας οικονομίας, αποτελώντας κομβικό κομμάτι ενός δημοκρατικού, κεντρικά σχεδιασμένου προγράμματος βιομηχανικής ανασυγκρότησης, με επίκεντρο την αειφορία, την προστασία της εργασίας και του περιβάλλοντος. Για αυτό μαχόμαστε από την πρώτη στιγμή, εντός και εκτός βουλής. Πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, πάντα ενάντια στο ξεπούλημα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο