Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού»

Συνεντεύξεις - videos
11 Μάι, 2022

Τη Δευτέρα 09/05/2022 η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΜέΡΑ25, κ. Σοφία Σακοράφα, δέχθηκε στο Γραφείο της στη Βουλή, αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού».

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι : Ηλίας Κορλός (πρόεδρος Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ), Γιώργος Ραντίτσας (πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στον Τομέα της Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ), Χρήστος Ρουμπάνης & Περικλής Ζήκας (Περιβαλλοντικό Δίκτυο).

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Συντονιστής της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25 κ. Κ. Μπιτσάνης.

Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» εξέθεσαν τα ακόλουθα ζητήματα / αιτήματα :

  • Την άμεση ακύρωση του Διαγωνισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την παραχώρηση για είκοσι χρόνια με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) της Αττικής  που εμπλέκει ιδιωτικά συμφέροντα στην ποιότητα και στην τιμή του νερού για τους πολίτες.
  • Την εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ (ΣτΕ Ολ 190-1/2022) για την άμεση Επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το Υπερταμείο στο Κράτος.
  • Τη σκανδαλώδη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2021, αλλά και παρελθουσών χρήσεων της ΕΥΔΑΠ.

Εκφράστηκε η πλήρης συμφωνία στα ανωτέρω ζητήματα ενάντια στις λογικές ιδιωτικοποίησης.

Η κ. Σακοράφα δήλωσε ότι θεωρεί απόλυτα αναγκαία μια προ ημερήσιας συζήτηση των ζητημάτων στη Βουλή, και το ΜέΡΑ25 θα στηρίξει μια τέτοια πρωτοβουλία εφόσον, λόγω του απαιτούμενου αριθμού βουλευτών, η αξιωματική αντιπολίτευση την αναλάβει. Αποδέχτηκε την πρόταση της «Πρωτοβουλίας» για διοργάνωση συνέντευξης τύπου πριν τη συζήτηση στη Βουλή, με εκπροσώπους των κομμάτων και συμμετοχή της «Πρωτοβουλίας». Διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη του αγώνα και των στόχων της «Πρωτοβουλίας» και τη συνέχιση της επικοινωνίας.

Ο κ. Κ. Μπιτσάνης δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα της αποτροπής της ιδιωτικοποίησης του Ε.Υ.Σ. θα τεθεί και στο συνέδριο του ΜέΡΑ25 που διεξάγεται τις επόμενες μέρες.

Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» ευχαρίστησαν την Αντιπρόεδρο για τη συνάντηση και τη διαχρονική της συμβολή στον αγώνα για την προάσπιση του νερού ως δημόσιου αγαθού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο