Τομέας Ναυτιλίας ΜέΡΑ25: Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Οκτ, 2020

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Τσιάνου και του Υπεύθυνου του Τομέα Ναυτιλίας ΜέΡΑ25 Δημήτρη Λάμπρου, στα γραφεία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στην Ακτή Βασιλειάδη.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των συζητήσεων που έχουμε ξεκινήσει ως Τομέας Ναυτιλίας του ΜέΡΑ25 με φορείς του ναυτιλιακού χώρου, προκειμένου να ενημερωθούμε άμεσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους και να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάδειξη και επίλυσή τους.

Η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για τα πλείστα εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα, όπως ενδεικτικά: για την πλήρη αναντιστοιχία αμοιβής και ωραρίων εργασίας (ειδικά στο Ανατολικό Αιγαίο), την υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, τον ελλιπή και μη εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό, τις «ευέλικτες» ανορθολογικές μετατάξεις (αντί των μετατάξεων με κανόνες), την απουσία δυνατότητας για πρόωρη αποχώρηση, τις περικοπές σε εφάπαξ και συντάξεις κλπ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Παναγιώτη Τσιάνο και τους συνεργάτες του γραφείου του, για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής μας και την πραγματοποίηση της εν λόγω συνάντησης, για την αναλυτική και σε βάθος ενημέρωσή μας καθώς και για το υποδειγματικό, άκρως φιλόξενο και συνεργατικό κλίμα της όλης συζήτησής μας.

Στο πρόσωπό του επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, επίσης, την κάθε μία και τον κάθε έναν από το ένστολο προσωπικό του Λιμενικού μας Σώματος, διαβεβαιώνοντάς τους πως το ΜέΡΑ25 τούς αντιμετωπίζει με τον πρέπον σεβασμό που αρμόζει τόσο απέναντι σε εργαζόμενους οικογενειάρχες όσο και σε εργαζόμενους οι οποίοι, ξέχωρα από τις υπόλοιπες εξαιρετικά ευρείου φάσματος ελεγκτικές αρμοδιότητες τις οποίες έχουν επωμιστεί, έχουν αναλάβει και το τεράστιο και ανεκτίμητης αξίας έργο της διάσωσης ανθρώπινων ζωών, και μάλιστα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο