Συνάντηση ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Α’ Θεσσαλονίκης με το Σωματείο Συνταξιούχων Θεσσαλονίκης “Η Συσπείρωση”

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Μάι, 2023

Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη πραγματοποίησε συνάντηση με το Προεδρείο του Σωματείου Συνταξιούχων “Η Συσπείρωση” στα γραφεία του σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την νομοθέτηση των μνημονιακών ασφαλιστικών νόμων και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι συνταξιούχοι από όλες διαχρονικά τις μνημονιακές Κυβερνήσεις. Επιπλέον, έθεσαν το ζήτημα της επικουρικής σύνταξης και της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ισχύει σε αυτό το σκέλος της σύνταξης, με αποτέλεσμα οι περικοπές και οι μη αυξήσεις της επικουρικής να αποτελούν μεγάλη πληγή για τους συνταξιούχους, αλλά και τους εργαζόμενους. Τέλος, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων αναφέρθηκαν και στο ζήτημα των αναδρομικών που τους οφείλονται από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις, ζήτημα το οποίο και οι δικαστικές αρχές της χώρας, παρά και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις, δυσχεραίνουν με διάφορα νομικίστικα προσχήματα.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Θεσσαλονίκης εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στα αιτήματα των συνταξιούχων και δεσμεύτηκαν στην συνδρομή τους με κάθε τρόπο προς την κατεύθυνση της άρσης αυτών των αδιανόητων μνημονιακών αδικιών. Διότι καλή η επικοινωνιακή αντιμαχία που έχει στηθεί μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για τον νόμο του κ. Κατρούγκαλου, το σύνολο όμως των αντιασφαλιστικών μνημονιακών ρυθμίσεων, που φτωχοποιούν τους συνταξιουχούς, παραμένουν ενεργές και μόνο η Ρήξη, που προκρίνει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, μπορεί να οδηγήσει στην συνολική και πραγματική ανατροπή τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο