Συνάντηση με εκπροσώπους συνταξιούχων είχε αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη

Δραστηριότητα
17 Φεβ, 2023

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μικτού Ενωτικού Ταξικού Συνταξιουχικού Κινήματος “Η Συσπείρωση”, Παρτάλη Βασίλη, είχε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, με τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξη Σμυρλή, την Συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής Λίτσα Αλεξάκη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Ρένα Παπαδοπούλου και Πολυχρόνη Καράμπελα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ναταλία Προβατά και τον Συντονιστή της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Δυτικής Θεσσαλονίκης Μάκη Μιχαλόπουλο.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των αναδρομικών με τις δικαστικές αποφάσεις και τα διαρκή μπρος-πίσω των μνημονιακών Κυβερνήσεων που εμπαίζουν τους συνταξιούχους, τις δήθεν αυξήσεις της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που δεν καλύπτουν καν τον πληθωρισμό, το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, αλλά και το θέμα της περίθαλψης των συνταξιούχων και τα τεράστια προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν καθημερινά με την εντεινόμενη ακρίβεια στα σουπεμάρκετ και την ενεργειακή κρίση.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 εξέφρασε την στήριξη του κόμματος στα αιτήματα των συνταξιούχων και την αντίθεση του στις πολιτικές των μνημονιακών Κυβερνήσεων που έχουν καταδικάσει την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων στην ανέχεια. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση τούς κοροϊδεύουν κιόλας, πότε με δήθεν δέκατες τρίτες συντάξεις και πότε με υποτιθέμενες αυξήσεις. Αντί για “προεκλογικές ελεημοσύνες”, να ανατραπούν τώρα οι μνημονιακές περικοπές των συντάξεων και να υπάρξει αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο