Συμβούλιο ΥπΕξ της Ε.Ε.: Ένα πολύ αναμενόμενο «άδειασμα» των κυβερνητικών προσδοκιών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Αυγ, 2020

Όπως ήταν αναμενόμενο, η «διπλωματική απομόνωση του Ερντογάν» μέσω των κυρώσεων που μάταια ανέμενε ο κύριος Δένδιας, απεδείχθη όνειρο θερινοτάτης νυκτός. Το άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Βερολίνο αφού εξάντλησε όλα τα υπόλοιπα θέματα (όπως τα τεκταινόμενα στη Λευκορωσία) ξεπέταξε τα ελληνοτουρκικά με αόριστες επικλήσεις της «ευρωπαϊκης αλληλεγγύης» και παραπομπή στις καλένδες της Συνόδου Κορυφής στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακριβώς λοιπόν όπως προειδοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τον Πρωθυπουργό,  η κ. Μέρκελ δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσει σε κυρώσεις ούτε καν σε θεωρητικό επίπεδο έναντι της Τουρκίας, όταν το μεγάλο κεφάλαιο της Γερμανίας έχει τόσο μεγάλη διείσδυση στην τουρκική οικονομία και όταν όλα τα μεγάλα κόμματα της Γερμανίας έχουν εξάρτηση από την πολυπληθή εκλογική δεξαμενή των τουρκικής καταγωγής ψηφοφόρων, ένα μεγάλο μέρος των οποίων  επηρεάζεται προσωπικά από τον κ. Ερντογάν.

Ας μην κάνει λοιπόν τον κόπο να ανταλλάξει τηλεφωνήματα με την κ. Μέρκελ όπως διαφημίζει ήδη ο Πρωθυπουργός, θέλοντας να δώσει την εντύπωση «διεθνούς κινητικότητας».

Καθώς όπως και τα περιβόητα τηλεφωνήματα με τον κ. Τράμπ (που επίσης εξαντλήθηκαν σε αοριστολογίες), το μόνο που θα αποφέρουν στον κ. Μητσοτάκη θα είναι να ακούσει, αντί διπλωματικής στήριξης, «his Master’s voice”.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο