Ο αγώνας ενάντια στην αδικία ήταν και παραμένει καθήκον, συλλυπητήρια στους συναγωνιστές της Ebru Timtik

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Αυγ, 2020

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους οικείους της και τους συναγωνιστές της Ebru Timtik που απεβίωσε μετά από μακρά απεργία πείνας στις φυλακές της Τουρκίας.

Δυστυχώς η Ebru Timtik είχε την ίδια κατάληξη με τους μουσικούς του συγκροτήματος Grup Yorum, Helin Bölek, İbrahim Gökçek και Mustafa Koçak , οι οποίοι αφέθηκαν να πεθάνουν – στην πραγματικότητα δολοφονήθηκαν – από το καθεστώς Ερντογάν και έπεσαν μάρτυρες στον αγώνα για το στοιχειώδες δικαίωμα να τραγουδούν ελεύθεροι.

Η Ebru Timtik εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης επειδή μετέτρεψε το επάγγελμα της σε λειτούργημα και στάθηκε δίπλα στις αμέτρητες χιλιάδες διωκόμενους από το καθεστώς Ερντογάν. Οι ποινές της τής επιβλήθηκαν αυθαίρετα, χωρίς στοιχεία, με πλήρη παραβίαση των δικαιωμάτων της ως κατηγορούμενης.

Στις 30 Ιουλίου 2020, οι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών Τουρκίας (CHD) και του Νομικού Γραφείου του Λαού (ΗΗΒ) Gunay Dag και Naciye Demir είχαν συναντηθεί στη Βουλή με την Αντιπρόεδρο της Βουλής Σοφία Σακοράφα, Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη, Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, και αντιπροσωπεία στελεχών του κόμματος.

Το ΜέΡΑ25 είχε εκφράσει την βαθειά αλληλεγγύη του στους Τούρκους Δικηγόρους του Νομικού Γραφείου του Λαού, Ebru Timtik και Aytaç Ünsal που διεκδικούσαν τότε μια δίκαιη δίκη. Η αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας ήταν και είναι ταυτόχρονα και αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό που αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές του καθεστώτος Ερντογάν, το οποίο έχει εξαπολύσει ένα πρωτοφανές κύμα διώξεων σε βάρος όλων των πολιτικών του αντιπάλων, φυλακίζοντας αυθαίρετα ακόμα και επικεφαλής ή βουλευτές αριστερών κοινοβουλευτικών κομμάτων, την ώρα που έχει εμπλακεί σε επιθετικούς πολέμους και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των Κούρδων, γειτονικών του λαών, στην Λιβύη αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο