Συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Σεπ, 2019


Το ΜεΡΑ25 είναι το μοναδικό πράσινο κοινοβουλευτικό κόμμα που έχει θέση εναντίον των εξορύξεων και της χρήσης ορυκτών καυσίμων όπως και θέση υπέρ της απεξάρτησης από τον λιγνίτη στα πλαίσια ενός προγράμματος Πράσινης Μετάβασης, που μπορεί να αντιστρέψει την Κλιματική Καταστροφή.

Την Παρασκευή 20/9 στις 18.00′ στο Σύνταγμα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση με θέμα Παγκόσμια Δράση ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή:

Η «Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή» συγκροτήθηκε με στόχο την συντονισμένη δράση όλων ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που καταστρέφουν το περιβάλλον και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών προς όφελος μεγάλων ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, υποθηκεύοντας το μέλλον και παραβιάζοντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Πρώτος μεγάλος στόχος της Πρωτοβουλίας, η οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων και στην Ελλάδα στις 20 Σεπτέμβρη, ημέρα που σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλον τον κόσμο θα υπάρχουν διαδηλώσεις και απεργίες για τη σωτηρία του πλανήτη. Στην Αθήνα η διαδήλωση προγραμματίζεται για τις 20/9, στις 6 μμ, στο Σύνταγμα, ενώ αντίστοιχες διαδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Επιπλέον, θα υπάρξει προσπάθεια συντονισμού για όλες τις μάχες που είναι ανοιχτές: ενάντια στις εξορύξεις από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και καταστροφή ελεύθερων χώρων και πάρκων (πχ Ελληνικό, Γουδή, Πεδίον Άρεως), ακτών και λιμανιών (πχ Πειραιάς, Ραφήνα), ενάντια στην επέκταση των ΧΥΤΑ και την καύση σκουπιδιών (πχ Φυλή, Λευκίμμη, Βόλος), ενάντια στην καταστροφή ρεμάτων και την αποψίλωση δασών για τοποθετήσεις ανεμογεννητριών στην ορεινή Ελλάδα (πχ Άγραφα) κλπ.

Η ανάγκη για μια ανοιχτή και ενωτική Πρωτοβουλία με στόχο να εμπλακούν σ’ αυτήν όχι μόνο περιβαλλοντικές κινήσεις αλλά και σωματεία εργαζομένων, μαθητές, φοιτητές, ακτιβιστές και ακτιβίστριες από κάθε γειτονιά και κάθε χώρο είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο