Συμμετέχουμε στην Φεμινιστική Απεργία στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 8/3

Συνεντεύξεις - videos
07 Μαρ, 2020

Ο Τομέας Ισότητας Φύλου και Λοατκι+ του ΜέΡΑ25 καλεί όλες και όλους την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος για να συμμετέχουμε στη Φεμινιστική Απεργία διαδηλώνοντας για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα των Γυναικών έχει αφιερωθεί στη Γενιά της Ισότητας. Το ΜεΡΑ25 ως πολιτικός εκφραστής αυτής της Γενιάς είναι παρόν και ενεργό στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Ελληνική κοινωνία και στηρίζει δυναμικά τις γυναίκες στα πολλαπλά εμπόδια που συναντούν στον δίκαιο και απαραίτητο αγώνα τους για κοινωνική ισότητα.

Με προοδευτικότητα και αποφασιστικότητα προωθούμε θέσεις που έχουν σκοπό την ισότιμη παρουσία των γυναικών στην οικογένεια, στο δημόσιο και εργασιακό χώρο, την εξάλειψη των φαινομένων γυναικοκτονίας, βίας και παρενόχλησης, το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα τους στο σώμα τους και την άμβλωση, την δημιουργία άμεσων και προσβάσιμων δομών κοινωνικής στήριξης και την ανάπτυξη των κατάλληλων πολιτικών στην παιδεία και σε όλους τους θεσμούς της κοινωνίας που θα ενθαρρύνουν και θα κάνουν πραγματικότητα την ισότιμη αντιπροσώπευση και συμμετοχή των γυναικών σε όλες της δραστηριότητες της κοινωνίας και στις θέσεις λήψης των αποφάσεων.

Όλες και όλοι θα είμαστε εκεί!
Σημείο συνάντησης στο πανό του ΜέΡΑ25

Τομέας Ισότητας Φύλου και Λοατκι+ ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο