Στηρίζουμε τον αγώνα των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Αυγ, 2020

Μια μόλις μία ημέρα μετά τις παλινωδίες της Υπουργού Παιδείας με τα “παγούρια” και τους “μέσους όρους”, αλλά και μετά το μπάχαλο με το άνοιγμα των σχολείων και τις μάσκες, η Κυβέρνηση προχωρά σε ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για την παιδεία και την υγεία. Βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας που επιλέγει το Υπουργείο για την σχετική ενημέρωση, μιας και ήταν προγραμματισμένη για σήμερα κινητοποίηση των εκπαιδευτικών. Έτσι με τον τρόπο αυτό η κ. Κεραμέως για άλλη μια φορά αποφεύγει να συναντηθεί με τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους, ώστε να μην συζητήσει για τα προβλήματα τους.

Φυσικά οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν κανονικά την πορεία τους, κατευθύνοντας την απλώς προς τη Βουλή με σκοπό να ακουστούν έστω και εκεί από την αρμόδια κ. Υπουργού και τον Πρωθυπουργό. Είναι βλέπετε πάγια τακτική της Κυβέρνησης, όπως ακριβώς έκανε και με τους υγειονομικούς και τους λοιπούς εργαζόμενους, να αποφεύγεται η οποιαδήποτε συζήτηση με τους ίδιους τους ανθρώπους για τα ζητήματα που απασχολούν τους χώρους εργασίας τους και στα οποία πεισματικά αρνείται να δώσει λύσεις η Κυβέρνηση.

Ως ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τον αγώνα των αναπληρωτών και ωρομίσθιων, τον αγώνα όλων των εκπαιδευτικών για μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση, χωρίς την διαιώνιση του θεσμού των αναπληρωτών και ωρομισθίων, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη και ίσα δικαιώματα των υπόλοιπων μόνιμων συναδέλφων τους. Παράλληλα απαιτούμε από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να ακούσει τα προβλήματα και αιτήματα τους, μήπως και συνειδητοποιήσει επιτέλους την πραγματικότητα που επικρατεί στα σχολεία, η οποία δεν έχει φυσικά καμία σχέση με τον μέσο όρο των 17 μαθητών ανά τάξη!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο