Στη Γερμανία, κόντρα στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
17 Φεβ, 2024

Συμμετέχει στη διαδήλωση εναντίον της Διάσκεψης Ασφαλείας του ΝΑΤΟ και στην αντι-διάσκεψη Ειρήνης του Μονάχου. 

Περιοδεία στη Γερμανία, με σημαντικούς πολιτικούς σταθμούς πραγματοποιεί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με στάσεις στο Βερολίνο, το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη, για να υποστηρίξει την εκλογική υποψηφιότητα του γερμανικού πολιτικού κόμματος MERA25 του DiEM25.

Ενάντια στη διάσκεψη Ασφαλείας του ΝΑΤΟ

Σήμερα Σάββατο ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στο Μόναχο και θα συμμετάσχει στη διαδήλωση κατά της “Διάσκεψης Ασφαλείας του ΝΑΤΟ” απευθύνοντας χαιρετισμό στους διαδηλωτές  μαζί με την Ιρλανδή ευρωβουλευτή Clare Daly, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει στη «Διάσκεψη Ειρήνης του Μονάχου», μια πρωτοβουλία  που διοργανώνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πολεμοχαρή πολιτική του ΝΑΤΟ ακριβώς απέναντι από τον χώρο που συγκεντρώνονται οι ηγέτες της Συμμαχίας.

Φωτογραφίες άρθρου από την περσινή διαδήλωση ενάντια στη Διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Μόναχο.

Την Κυριακή θα βρεθεί στη Φρανκφούρτη και θα συμμετάσχει σε προεκλογική εκδήλωση μαζί με τους επικεφαλής του γερμανικού ευρωψηφοδελτίου του ΜέΡΑ25 Karin de Rigo και Johannes Fehr, καθώς και με τον πολιτικό διευθυντή του DiEM25 Ερικ Εντμαν.

«Στο μάτι της καταιγίδας»

Την Παρασκευή 16/2 βρέθηκε στο Βερολίνο, προσκεκλημένος στο θέατρο BABYLON στην προβολή του ντοκιμαντέρ που διερευνά την τελευταία δεκαετία της πολιτικής του διαδρομής με τίτλο: «Στο μάτι της καταιγίδας: Η πολιτική Οδύσσεια του Γιάνη Βαρουφάκη».

Το ντοκιμαντέρ του Ραούλ Μαρτίνεζ, που εκτείνεται σε έξι 45λεπτα επεισόδια, αναφέρεται όχι μόνο στα δραματικά γεγονότα του 2015 αλλά επιχειρεί μέσω του Γιάνη Βαρουφάκη μια γενικότερη, φιλοσοφική προσέγγιση στον καπιταλισμό. Στο Βερολίνο το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Berlinale, ενώ τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκε σε δύο sold out προβολές στο Λονδίνο, στην πρώτη εκ των οποίων παρέστησαν εκτός από τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, ο Ken Loach, ο Jeremy Corbyn και η Melissa Benn, κόρη του θρυλικού Tony Benn.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο