Σωτήρης Αλεξόπουλος: Έφυγε μια συμβολική αγωνιστική μορφή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Μάι, 2021

Ο Σωτήρης Αλεξόπουλος δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας…

Ο άνθρωπος που στον Πειραιά πρωτοστάτησε εδώ και 30 χρόνια στους αγώνες για την βελτίωση της ζωής και του περιβάλλοντος, οργανώνοντας δράσεις κοινωνικού ακτιβισμού και αλληλεγγύης μας «αποχαιρέτησε».

Από την δεκαετία του 1990 ήταν στην πρωτοπορία των αγώνων για τη διεκδίκηση των δημόσιων χώρων. Την περίοδο της οικονομικής κρίσης οργανώνει συσσίτια και συλλογή ειδών για την στήριξη των συνανθρώπων μας, ιδρύει την «Παμπειραϊκή πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες και μετανάστες» συσπειρώνοντας γύρω του εκατοντάδες εθελοντές για να βοηθήσουν την περίθαλψη των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, ενισχύει διαρκώς συλλογικότητες νέων, καλλιτεχνών της πόλης, στέκεται μπροστάρης στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής και είναι πρωτεργάτης και θεμελιωτής του κινήματος «ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ» μέσα από το οποίο εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος στην Α’ Κοινότητα Πειραιά στις εκλογές του 2019.

Δοσμένος ολόψυχα με όλες τις δυνάμεις του στην προσφορά για τον άνθρωπο, στον αγώνα για το δίκιο, σύνδεσε το όνομά του με κάθε διεκδίκηση των ανθρώπων του Πειραιά. Το ζεστό χαμόγελο, ο αυθορμητισμός, η καλοσύνη και η ενεργητικότητα του θα συντροφεύουν πάντα τους ανθρώπους που ενέπνευσε και στήριξε.

Το ΜέΡΑ25 εύχεται συλλυπητήρια στην οικογένεια του και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο