ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ: Η Σίσσυ Βελισσαρίου εξηγεί γιατί εντάσσεται στο Ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 Β1 (Βόρεια Προάστια) Αθήνας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιούν, 2019

Μετά τον Αλέξανδρο Μπίστη, που συμπορεύεται ως υπ. Βουλευτής του ΜέΡΑ25, με χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την συμπόρευση της Σίσσυς Βελισσαρίου, Καθηγήτριας Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Σίσσυ Βελισσαρίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Πολιτικής Κίνησης των Πανεπιστημιακών της Αθήνας (1997) του ΣΥΝ και Γραμματέας της οργάνωσης. Ήταν μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Παιδείας, υπεύθυνη Παιδείας του ΣΥΝ και, μετά, μέλος της  Θεματικής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μέλος της Επιτροπής Κυβερνητικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Η Σίσσυ, που έκανε τα πρώτα της πολιτικά βήματα στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φερραίος, θα είναι υποψήφια στην Β1 Αθηνών (Βόρεια Προάστια). Καλώς όρισες Σίσσυ. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι όμορφες.

Ακολουθεί το μήνυμα συμπόρευσης της Σίσσυς Βελισσαρίου:

Η συστράτευσή μου με το ΜέΡΑ25 είναι απότοκο της βαθιάς μου πεποίθησης ότι η ανάταση του Ελληνικού λαού, το μαχητικό του φρόνημα και οι αγώνες που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του Μνημονιακού Μεσαίωνα με κορύφωση το ηρωικό Δημοψήφισμα του 2015 πρέπει να βρουν την πολιτική εκπροσώπηση που τους αξίζει στη Βουλή.

Μετά τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, δηλαδή την αποδοχή της διαχείρισης του ειδεχθούς 3ου Μνημονίου από μια κυβέρνηση και ένα κόμμα που αναδείχθηκε ως η ελπίδα της διεθνούς Αριστεράς κατά την άνοδό του στην εξουσία και για τους πρώτους έξη μήνες της διακυβέρνησης, το δόγμα της ΤΙΝΑ (ότι δηλαδή δεν υπάρχει εναλλακτική) κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Ακόμα χειρότερα, το καθεστώς της μνημονιακής δουλείας, το οποίο υλοποιούν οι δύο κυρίαρχοι πόλοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, διάβρωσε τη δημόσια συνείδηση αλλά και καθόρισε το μαζικό υποσυνείδητο  ως κάτι το «κανονικό» και «φυσικό». Έτσι κάμφθηκαν οι αντιστάσεις και έσβησαν οι ελπίδες και προσδοκίες ότι η «Πρώτη Φορά Αριστερά» είναι το διαφορετικό που θα έδινε τέλος στο πολιτικά φθαρμένο και ηθικά χρεοκοπημένο δικομματικό σύστημα εξουσίας.

Το «όλοι είναι ίδιοι» επισφραγίστηκε με τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές διότι προτιμήθηκαν οι original εκφραστές του παλιού. Το ΜέΡΑ25  υπόσχεται να αποδείξει ακριβώς ότι «όλοι δεν είναι ίδιοι», διότι συνδέεται και αποτυπώνει τη γραμμή της αντίστασης στη μνημονιακή «κανονικότητα», που ακόμα διατρέχει την ελληνική κοινωνία, ενώ ταυτοχρόνως είναι ένα εξαιρετικά πρωτότυπο πανευρωπαϊκό εγχείρημα. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ με συστηματικό τρόπο καταστρέφει τη δημοκρατικότητα, διαφάνεια και τις πολιτισμικές αξίες που πρέπει να διέπουν στη λειτουργία της ενώ η λιτότητα έχει μετατρέψει τους πολίτες σε homo sacer. Το ΜέΡΑ25 έχει ως στόχο τον εκδημοκρατισμό των δομών εξουσίας, την αποκατάσταση του ήθους στην πολιτική αλλά κυρίως αποκαθιστά την αντίσταση ως κινητήρια δύναμη της ιστορίας.

Σίσσυ Βελισσαρίου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΣΣΥΣ

Η Ασπασία (Σίσσυ) Βελισσαρίου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Κατά το 1974-1978 ήταν μέλος της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ από τον οποίον αποχώρησε το 1978 με τη Β’ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ. Από το 1995 υπήρξε μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και από το 2000 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του, όπως και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού «Νίκος Πουλαντζάς» όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρός του επι σειρά ετών. Υπήρξε Γραμματέας της οργάνωσης των Πανεπιστημιακών Αθήνας του ΣΥΝ, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Παιδείας και υπεύθυνος της Παιδείας του ΣΥΝ ενώ συμμετείχε επι σειρά ετών στην Ομάδα Παιδείας του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού και της Επιτροπής Κυβερνητικού Προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίον αποχώρησε μετά το Δημοψήφισμα του 2015. Από το 2007 έως το 2016 ήταν μέλος του ΔΣ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει συγγράψει πλήθος άρθρων για την Αριστερά, την παιδεία, τον πολιτισμό και τη θεωρία, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλές εκδηλώσεις, συνέδρια, διεθνή φόρουμ και σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο