Πυρκαγιές στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Ιούλ, 2023

Κάθε χρόνο,  στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, τίθενται τα ακόλουθα εύλογα ερωτήματα: Εχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί αγρών και δασών κι αν ναι, σε ποιο βαθμό και από ποιον, από ποιους; Ποιος ο αριθμός προσωπικού της Πυροσβεστικής; Πόσοι πυροσβέστες προσελήφθησαν; Πόσοι εποχικοί μονιμοποιήθηκαν; Και τέλος, ποιος είναι ο αριθμός των διαθέσιμων και λειτουργικών τεχνικών μέσων που διατίθενται για πυρόσβεση και πόσο αυξήθηκαν αυτά, τα μέσα δηλαδή που διατίθενται, από την περσινή χρονιά;

Η “προετοιμασία” της Μητσοτάκης Α.Ε. δυστυχώς, ήδη “φάνηκε”, με μεγάλο μέρος της Αττικής να κατακαίγεται και πάλι, ενώ πολλές είναι και πάλι οι καταγγελίες πολιτών για ανυπαρξία της Πολιτείας.

Προφανώς αυτή τη στιγμή προέχει η κατάσβεση της φωτιάς και ο νους μας είναι με τους κατοίκους της περιοχής και όλες και όλους όσες/ους δίνουν την μάχη αυτή. Δεν μπορούμε όμως να μην σκεφτόμαστε το γεγονός ότι έχει υπάρξει μια διαχρονική αποψίλωση της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας.

Η κλιματική αλλαγή είναι δεδομένη, όμως και η εγκληματική πολιτική της σημερινής και διαχρονικά των μνημονιακών Κυβερνήσεων, που υποβάθμισαν μεταξύ όλων των άλλων σε μεγάλο βαθμό και την πολιτική προστασία, οδηγεί στον εκρηκτικό αυτό συνδυασμό που ξαναβλέπουμε δυστυχώς και φέτος.

Ως ΜέΡΑ25 είχαμε προειδοποιήσει. Η Κυβέρνηση μας καθησύχαζε. Οι πυρκαγιές την διαψεύδουν και πάλι.

Την καλούμε έστω και τώρα να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, καθώς και στην προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, μέσων και υποδομών.

Παράλληλα, απαιτούμε να κηρυχθούν αναδασωτέες και να απαγορευτεί η δόμηση και η οποιαδήποτε δραστηριότητα, σε όλες τις καμένες εκτάσεις.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο