Πύλος: Χαιρετίζουμε την απαλλαγή των μεταναστών – Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τους 600 θανάτους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Μάι, 2024

Χαιρετίζουμε την απαλλαγή των 9 Αιγυπτίων που διώκονταν για το ναυάγιο της Πύλου και καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ στους αλληλέγγυους έξω από το δικαστήριο

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά χαιρετίζει την απαλλαγή από κάθε κατηγορία των 9 Αιγύπτιων προσφύγων που δικάζονταν στην Καλαμάτα για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου. Οι άνθρωποι αυτοί, κατά την συνήθη πρακτική που ακολουθείται από τους κυβερνητικούς θεσμούς του ελληνικού κράτους, είχαν παραπεμφθεί ως διακινητές και υπεύθυνοι του ναυαγίου. Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι ώστε να συγκαλυφθούν οι βαρύτατες ευθύνες του Λιμενικού και της FRONTEX για τον θάνατο των 600 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, στο πλαίσιο της αντιπροσφυγικής και ρατσιστικής πολιτικής που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ και τις προσαγωγές της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους έξω από το δικαστήριο αλληλέγγυους, σε μία ακόμα προσπάθεια να φιμωθεί κάθε φωνή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και αντίθεσης στις φονικές πολιτικές που έχουν προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και στα χερσαία σύνορα της Ευρώπης.

Το θέμα των ευθυνών για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, την ώρα μάλιστα που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει σε διεθνές επίπεδο ακόμα πιο απάνθρωπες και πιο φονικές αντιπροσφυγικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές από αυτές που υιοθετήθηκαν από την ΕΕ με το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση, δεν σταματάει εδώ. Απαιτούμε την τιμωρία των πραγματικών ενόχων για τον πνιγμό των 600 ανθρώπων στα ανοιχτά της Πύλου και την απόλυτη πολιτική καταδίκη των πολιτικών της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στην πραγματικότητα δεν αφήνουν καμία άλλη διέξοδο στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της απέραντης φτώχειας από το να επιλέγουν όλο και πιο επικίνδυνες – και πολύ συχνά μοιραίες – διαδρομές διαφυγής.

Παλεύουμε για την κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και όλων των διεθνών συνθηκών που έχουν χτίσει και θωρακίζουν τα τείχη της Ευρώπης – Φρούριο, ποινικοποιώντας την φτώχεια και την προσφυγιά.

Υψώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες και παλεύουμε για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο