Ψωμί – Παιδεία – Ειρήνη – Ελευθερία | Το ΜέΡΑ25 στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Δραστηριότητα
17 Νοέ, 2023
Με παλμό και μαζική συμμετοχή ν νεολαία, οι εργαζόμενοι, ο λαός μας απέτισε φόρο τιμής στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το ΜέΡΑ25 ήταν εκεί με τα μπλοκ και τα πανό του σε όλες τις πόλεις συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και συνδέοντας τα προτάγματα του Πολυτεχνείου με τη σημερινή ζοφερή για τους πολίτες αλλά και για τους λαούς του κόσμου πραγματικότητα.


Δήλωση Γ. Βαρουφάκη στη συγκέντρωση της Αθήνας: 


«Σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι του ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-Βερολίνου, και τώρα πια και Ισραήλ, είμαστε εδώ για να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο ως την λαμπρότερη στιγμή αυθόρμητης, ακηδεμόνευτης, ανιδιοτελούς εξέγερσης υπέρ κοινών βασικών αγαθών, όπως η Πραγματική Παιδεία, και κατά του εκφασισμού της κοινωνίας μας που πάντα πήγαινε χέρι-χέρι με την εξάρτηση της χώρας από ιμπεριαλιστικά και ολιγαρχικά κέντρα. Όσο ζει μέσα μας η ρεαλιστική ανυπακοή θα ζει και το Πολυτεχνείο».

 


Το μπλοκ του ΜέΡΑ25 στην μεγαλειώδη πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ

 

 

Το Πολυτεχνείο είναι εδώ ως ένα διαχρονικό κάλεσμα για παλλαϊκή εναντίωση στην υποτέλεια, την εξάρτηση και τον φόβο. Μας φέρνει μπροστά στις απαιτήσεις και τα καθήκοντα του σήμερα για αλληλεγγύη, ανασύνταξη και αγώνα. Από την Ελλάδα μέχρι την Παλαιστίνη, ενώνουμε τις φωνές μας!

 

Φόρος τιμής, στον χώρο του Πολυτεχνείου

 


Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 αποτελούμενη από τον εκπρόσωπο του κόμματος Κλέωνα Γρηγοριάδη και τους Ηρώ Διώτη, Αλέξη Σμυρλή, Νίκο Θεοχαράκη, Σεραφείμ Σεφεριάδη, μέλη της Νεολαίας ΜέΡΑ25 και στελέχη της ΚΕ, κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Στις άλλες πόλεις:

Θεσσαλονίκη:

Μαζική ήταν η συμμετοχή των Οργανώσεων Βάσης του ΜέΡΑ25 της Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση και την πορεία στο κέντρο της πόλης ενώ η αντιπροσωπεία του κόμματος κατέθεσε στεφάνι ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης.

 

 

Ηράκλειο: 

Δυναμική ήταν η παρουσία  του ΜέΡΑ25 και στο Ηράκλειο. Ο συντονιστής της ΟΒ Ηρακλείου Λευτέρης Κυπριωτάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, τόνισε πως οι ομοιότητες της ελληνικής πραγματικότητας με την κατάσταση πριν από 50 χρόνια, η εξάρτηση από τις ΗΠΑ και η πρόσδεση στα πολεμικά παιχνίδια της Δύσης εις βάρος των λαών, είναι αυτά που μας βγάζουν και θα μας βγάζουν ξανά στον δρόμο για τους αγώνες της δικής μας γενιάς.  Η πορεία που ακολούθησε στο Ηράκλειο ήταν από τις πιο πολυπληθείς των τελευταίων ετών.

 

Χανιά:

Ιωάννινα:

Σέρρες:

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο