Προβολή του «Ιθάκη – Η μάχη για την απελευθέρωση του Julian Assange» από το ΜέΡΑ25 και το mέta με παρουσία της Stella Morris-Assange

Συνεντεύξεις - videos
04 Μαρ, 2023

175 χρόνια κάθειρξη. Αυτή είναι η ποινή που αναμένει τον Τζούλιαν Ασάνζ αν εκδοθεί στις ΗΠΑ, από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Belmarsh στη Βρετανία όπου παραμένει έγκλειστος με κλονισμένη την υγεία του για τέταρτη συνεχή χρονιά. Το «έγκλημά» του; Η άσκηση Δημοσιογραφίας όπως θα έπρεπε να ασκείται: με αποκάλυψη των βρώμικων μυστικών της Εξουσίας στα μάτια των πολιτών. Αυτό το «έγκλημα», η ίδρυση των Wikileaks. ξεκίνησε μια πραγματική Οδύσσεια για τον σημαντικότερο πολιτικό κρατούμενο του καιρού μας.

Είναι τιμή μας, και ελάχιστο χρέος προς το συνοδοιπόρο μας, ιδρυτικό μέλος του DiEM25, το ΜέΡΑ25 και το mέta να προβάλουμε με ελεύθερη είσοδο, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, ώρα 19:00, στο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα) το ντοκυμαντέρ «Ιθάκη – Η μάχη για την απελευθέρωση του Julian Assange» (2021) του Ben Lawrence.

Παρούσα στην προβολή θα είναι η Stella MorrisAssange,  σύζυγος του ιδρυτή των Wikileaks και πρωτεργάτρια του αγώνα για την απελευθέρωση του, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την προβολή της ταινίας, από κοινού με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτή του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς, Γιάνη Βαρουφάκη

Επιπλέον στον χώρο του κινηματογράφου θα υπάρξει εικαστική παρέμβαση του Μίλτου Μανέτα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εκπονεί σειρά πορτρέτων του Julian Assange, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην εκστρατεία για την απελευθέρωσή του.

Στο ντοκιμαντέρ «Ithaka», το οποίο γυρίστηκε στη διάρκεια δύο ετών και ενσωματώνει αρχειακό και άγνωστο μέχρι τώρα υλικό, ο Ben Lawrence (δημιουργός μεταξύ άλλων των Ghosthunter, Hearts and Bones) θέτει στο επίκεντρο την «Οδύσσεια» του συνταξιούχου οικοδόμου και πατέρα του Assange, John Shipton καθώς αυτός επιχειρεί να σώσει τον γιο του, διατρέχοντας την Ευρώπη μαζί με την Stella Morris-Assange για την ενεργοποίηση δικτύων αλληλεγγύης, την άσκηση πίεσης σε πολιτικές ηγεσίες και την επικοινωνιακή ανάδειξη της υπόθεσης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο