Πρώτη μάχη, πρώτη νίκη για το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Μάι, 2021

Η πρώτη μάχη που έδωσε το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου για να αναδείξει την αναγκαιότητα διεξαγωγής της μελέτης για τα βαρέα μέταλλα στο λιμάνι της Ερμούπολης, κερδήθηκε!

Τη Μεγάλη Τετάρτη, μετά από έναν χρόνο αδιάκοπης προσπάθειας και τρεις αγωγές συνολικού ύψους άνω των €3.000.000 (!) από τον όμιλο της ΟΝΕΧ που διαχειρίζεται το Νεώριο, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, εξήγγειλαν εκ νέου τη διενέργεια της μελέτης, την οποία, όπως ανακοινώθηκε, θα χρηματοδοτήσει η… ΟΝΕΧ. Η εταιρία δηλαδή που ουσιαστικά άσκησε διώξεις επειδή υπήρχε το αίτημα να πραγματοποιηθεί η μελέτη, τελικά θα τη χρηματοδοτήσει η ίδια.

Έστω και έτσι, το αρχικό αίτημα δικαιώνεται, η υπόθεση δημοσιοποιείται και εκτός συνόρων με άρθρο της Libération, ενώ πλέον τα Δελτία Τύπου του ΠΠΠΣ αρχίζουν σιγά σιγά να δημοσιεύονται και από τοπικά ΜΜΕ.

Εξυπακούεται ότι το ΠΠΠΣ θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια, ώστε να μη μείνει άλλη μια εξαγγελία, και θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη, ευελπιστώντας ότι η μελέτη θα υλοποιηθεί με τα κατάλληλα επιστημονικά πρωτόκολλα, και φυσικά, με διαφάνεια και έλεγχο.

Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά η πρώτη νίκη στην πρώτη μάχη μάς δίνει κουράγιο, δύναμη και αποφασιστικότητα για να συνεχίσουμε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο