Πρόσκληση για ονομαστική ψηφοφορία επί της κύρωσης των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Σεπ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα της εποχής μας και, δυστυχώς, τα αποτελέσματα της τα βλέπουμε όλοι καθημερινά γύρω μας. Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων το μόνο που θα κάνει είναι να επιτείνει το πρόβλημα χωρίς κανένα κέρδος για τη χώρα και τους πολίτες παρά μόνο για την κραταιά ολιγαρχία που συνεχίζει να συγκεντρώνει πλούτο και δύναμη απερίσκεπτα και χωρίς ενσυνείδηση για το κακό που προκαλεί στους ανθρώπους, στη χώρα, στο περιβάλλον.

Το ΜέΡΑ25 από την αρχή έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα και το πρόγραμμά του το θέμα της πράσινης μετάβασης και πάγια θέση του είναι πως οι υδρογονάνθρακες πρέπει να μείνουν θαμμένοι εκεί που βρίσκονται. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να συναινέσει στην κύρωση των συμβάσεων που φέρνει στη Βουλή η ΝΔ, συμβάσεις που είχε ετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Έτσι, απερίφραστα δηλώνει ότι θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων να το υπογράψουν βάζοντας στην άκρη κάθε μικροπολιτικό συμφέρον και κάθε κομματική γραμμή. Θυμίζουμε ότι όλοι οι βουλευτές είναι υπόλογοι για τις πράξεις άρα και την ψήφο τους στις συγκεκριμένες κυρώσεις στους συμπολίτες μας, στους ψηφοφόρους τους και, κυρίως, στα παιδιά από τα οποία έχουμε δανειστεί τη γη και οφείλουμε να την κληροδοτήσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Ας επιλέξουμε όλοι υπεύθυνα και με το χέρι στην καρδιά την στάση που θα τηρήσουμε.

Εμείς σαν ΜέΡΑ25 για ακόμη μια φορά καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να συνταχθούν με το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας σκεπτόμενοι πως πρόκειται για μια εξόχως ιστορική στιγμή και θα πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος της περίστασης.

Αθήνα, 30/09/2019

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25

Γιάνης Βαρουφάκης
Αγγελική Αδαμοπούλου
Κωνσταντίνα Αδάμου
Μαρία Απατζίδη
Κρίτων Αρσένης
Κλέων Γρηγοριάδης
Γιώργος Λογιάδης
Φωτεινή Μπακαδήμα
Σοφία Σακοράφα

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο