Προσφυγικό: Η Κυβέρνηση επιστρατεύει τη δύναμη επειδή έχει χάσει το δίκιο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Φεβ, 2020

Ανίκανη, άβουλη και μοιραία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο σε ένα πράγμα φαίνεται αποφασισμένη: να επιβάλει μια απάνθρωπη λύση με απάνθρωπο τρόπο.

Προσγειωμένη απότομα στη σύνθετη πραγματικότητα του προσφυγικού που τόσο εκμεταλλεύτηκε όταν ήταν αντιπολίτευση, επιλέγει λύσεις από τη χειρότερη δυνατή σχολή σκέψης: την ακροδεξιά της πτέρυγα.

Σε ένα ζήτημα που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, εδώ αλλά και στο ευρωπαϊκό έδαφος, η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί με τιμωρητικό τρόπο: κλειστά κέντρα που «να μη βγαίνει ούτε κουνούπι» για ανθρώπους κυνηγημένους από πολέμους και βόμβες, και διμοιρίες ΜΑΤ για όσους αντιστέκονται σ’ αυτή την απάνθρωπη πολιτική.

Το προσφυγικό είναι από τα ζητήματα που ορίζουν την εποχή μας. Για τα οποία θα κληθούμε να απαντήσουμε από τον ιστορικό του μέλλοντος για τη στάση που κρατήσαμε.

Οι Έλληνες πολίτες , ειδικά οι ηρωικοί κάτοικοι των νησιών μας, έδειξαν τη σωστή στάση, της Προσφοράς στον Ικέτη. Δυστυχώς, μια ολόκληρη σειρά κυβερνητικών αστοχιών δοκιμάζει τα όριά τους.

Η Ευρώπη δείχνει και σ’ αυτό το θέμα τον ίδιο στρουθοκαμηλισμό και αυταρχισμό που έδειξε και στην Κρίση, με τεράστιο ανθρωπιστικό κόστος και στις δύο περιπτώσεις.

Και η Ελλάδα; Η Ελλάδα δείχνει καταδικασμένη να ζήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη του μέλλοντος να επισκέπτεται υποκριτικά και ψηφοθηρικά τους τόπους μαρτυρίας που χτίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης του παρόντος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο