Δεν θα αφήσουμε ο Πειραιάς να γίνει το Μεγάλο Λιμάνι της Αποικίας

Συνεντεύξεις - videos
25 Φεβ, 2020

Το ΜέΡΑ25 στήριξε, όπως ήταν αναμενόμενο, τις κινητοποιήσεις των πολιτών του Πειραιά ενάντια στην επέκταση του λιμανιού του Πειραιά, με παρόντα τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη. Η επέκταση του λιμανιού του Πειραιά από την ΟΛΠ-COSCO στην παραλία της Πειραϊκής έχει πολλαπλές καταστροφικές επιπτώσεις, κάτι που ως ΜέΡΑ25 έχουμε δηλώσει επανειλημμένα.

Αέρια ρύπανση, θαλάσσια ρύπανση, καταστροφή φυσικού κάλλους, κυκλοφοριακά και άλλα προβλήματα, αποδεδειγμένα θα ταλανίζουν την πόλη του Πειραιά, μάλλον χωρίς δυνατότητα διόρθωσης. Σε μια εποχή όπου αρχίζουν οι κοινωνίες να απαιτούν μέτρα για την Κλιματική Αλλαγή, οι ελληνικές κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για να την επιδεινώσουν!

Η επικείμενη καταστροφή της Πειραϊκής είναι ένα έγκλημα, που ολοκληρώνεται εδώ και δύο κυβερνήσεις, που συναινούν σε μια καθαρά αποικιοκρατική σύμβαση με την ΟΛΠ-COSCO:η ΟΛΠ-COSCO πανηγυρίζει επίσημα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου προβλήτα χωρίς να έχει πάρει καν περιβαλλοντική έγκριση!

Έτσι είναι: οι αποικίες του Μνημονίου και της ”Επιτροπείας” δεν θα κάνουν παρά αποικιοκρατικές συμβάσεις. Οι πόλεις δεν πεθαίνουν μόνο από την ρύπανση και την Κλιματική Καταστροφή αλλά και από την έλλειψη δημοκρατίας. Η έλλειψη δημοκρατίας θα σταματήσει μόνο όταν οι πολίτες συνδεθούν μεταξύ τους και απαιτήσουν τα αυτονόητα.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει η επέκταση! Για αυτό και θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των πολιτών του Πειραιά για να στηρίξουμε το “ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ”!

Τομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο