Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25: Προς τι η λογοκρισία και φίμωση των γιατρών και νοσηλευτών κ. Κικίλια ;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Απρ, 2020

Δεν αποτελεί έκπληξη πλέον η προσπάθεια της κυβέρνησης για έλεγχο της πληροφορίας και αλλοίωση της πραγματικότητας σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με την καταγγελία του Διοικητή του Νοσοκομείου Ιωαννίνων και τα σχετικά έγγραφα που δημοσιοποίησε, η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοποννήσου, Ιονίων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση απροσχημάτιστης λογοκρισίας. Απαίτησε για οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ να υπάρχει προηγούμενη αίτηση προς την ΥΠΕ και το ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ και αντίστοιχη γραπτή άδεια.

Άραγε όταν η κυβέρνηση διόρισε τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών, είχε εξετάσει και την πρότερη εμπειρία τους ως προς το ‘ευγενές’ σπορ της λογοκρισίας των γιατρών και νοσηλευτών; Δεν αντιλαμβάνεται ότι παραβιάζει πολλαπλώς τα δημοκρατικά δικαιώματα στην έκφραση και ενημέρωση;

Αλλά και η ελεύθερη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των γιατρών φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο. Πριν λίγες μέρες με απευθείας εντολή από το Υπουργείο αποκλείστηκαν παράνομα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου ο εκπρόσωπος των γιατρών και των εργαζομένων. Αυτή ήταν η τιμωρία τους επειδή είχαν διαμαρτυρηθεί δημόσια για τα κενά των οργανικών θέσεων και την καθυστερημένη προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Η αλήθεια είναι ότι όταν οι γιατροί και οι νοσηλευτές μιλούν, εκθέτουν την επίπλαστη πραγματικότητα που παρουσιάζει στα διαγγέλματα ο Πρωθυπουργός. Όταν μιλά για αναμόρφωση του ΕΣΥ τη στιγμή που ούτε τις στοιχειωδώς απαραίτητες προσλήψεις έχει κάνει, ούτε τις ελλείψεις υγειονομικού υλικού έχει καλύψει, είναι επικίνδυνο για την προπαγάνδα να μιλούν ελεύθερα οι υγειονομικοί.

Η στάση αυτή είναι στην ίδια λογική με την επίθεση λάσπης στο Γιάνη Βαρουφάκη από τα καλοταϊσμένα media αλλά και από Υπουργούς της κυβέρνησης μόνο και μόνο επειδή αποκάλυψε τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης στο Eurogroup και το στυγνό 5ο Μνημόνιο που έρχεται με μαθηματική ακρίβεια φέρνοντας ένα ακόμα κύμα καταστροφικής λιτότητας.

Το μότο της κυβέρνησης είναι “Αν η πραγματικότητα δε μας αρέσει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.” Μόνο που αυτές οι πρακτικές, της στοχοποίησης και κατάπνιξης των ενοχλητικών φωνών που αποκαλύπτουν την αλήθεια,συνιστούν συνειδητή απαξίωση και επικίνδυνη υπονόμευση της δημοκρατίας.

Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο