«Προοδευτική Κυβέρνηση» για το ΜέΡΑ25 σημαίνει εγγυημένη ρήξη με τις συστημικές διαδικασίες που αναπαράγουν την Χρεοδουλοπαροικία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Νοέ, 2021

Τι σημαίνει «προοδευτική κυβέρνηση», ένα ερώτημα το οποίο θα τίθεται όλο και πιο πιεστικά;

Για τα μνημονιακά κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Κυβέρνηση σημαίνει αναδιανομή εισοδήματος και λιγότερος αυταρχισμός εντός του πλαισίου της Χρεοδουλοπαροικίας.

Προοδευτική κυβέρνηση για το ΜέΡΑ25 όμως σημαίνει εγγυημένη ρήξη με τις συστημικές διαδικασίες που αναπαράγουν την Χρεοδουλοπαροικία – όχι μια προσβλητική για την πλειοψηφία αναδιανομή εισοδήματος εντός του πλαισίου της Χρεοδουλοπαροικίας.

Την προσβλητική αυτή υποτυπώδη αναδιανομή που επιτρέπει η τρόικα (π.χ. «δωράκια» στους συνταξιούχους στο τέλος της χρονιάς), τη θεωρούμε μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης.

Επιπλέον, η αστυνομοκρατία, όσο και να μην την θέλουν ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ (αντίθετα με τη Νέα Δημοκρατία που την ποθεί), είναι εκ των ων ουκ άνευ: όπως είδαμε στις μέρες του ΠΑΣΟΚ & του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εφαρμόζεις (μετα)Μνημόνια η κρατική βία γίνεται απαραίτητη.

Καμία κυβέρνηση λοιπόν, δεν αξίζει τον επιθετικό προσδιορισμό «προοδευτική», και συνεπώς δεν δικαιούται την στήριξη του ΜέΡΑ25, αν δεν δεσμευτεί εκ των προτέρων τουλάχιστον για:

  • τη μονομερή αναδιάρθρωση του χρέους (ιδιωτικού και δημόσιου),
  • μετωπική σύγκρουση με τα ολιγαρχικά συμφέροντα (π.χ. Ελληνικό-ΟΠΑΠ-ΤΕΡΝΑ-FRAPORT)
  • την κοινωνικοποίηση των ΜΜΕ
  • την κατάργηση των εξορυκτικών & αμυντικών συμφωνιών με Ισραήλ-ΗΠΑ
  • την ανάκτηση λαϊκής & δημοκρατικής κυριαρχίας επί των βασικών εργαλείων του κράτους (Υπερταμείο, ΤΑΙΠΕΔ)
  • την κατάργηση του μονοπωλίου τραπεζών & τρόικας στο σύστημα πληρωμών.

Η αρχή από το ΜέΡΑ25 ώστε να υπάρξει πραγματικά παλλαϊκή συστράτευση στην κατεύθυνση αυτών των πολιτικών έγινε με το κάλεσμα της 9ης Μάη 2020 το οποίο πρέπει να έχει συνέχεια με συνεχείς πρωτοβουλίες των μελών και στελεχών μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΜέΡΑ25 έχει υποχρέωση να καλεί ειλικρινά και επιτακτικά σε αυτή τη λαϊκή συστράτευση για την προστασία των πολλών από την ανελέητη και λίαν ευφάνταστη λεηλασία της ολιγαρχίας, καθώς και για την ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας επί των θεσμών του ελληνικού κράτους, ώστε να υπάρξει ένα πραγματικό “προοδευτικό μέτωπο” εκτός φυσικά των συστημικών διαδικασιών που αναπαράγουν την Χρεουδολοπαροικία.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο