Η Προοδευτική Διεθνής είναι εδώ!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Νοέ, 2018

Τράμπ. Ορμπάν. Σαλβίνι. Λε Πεν. Τείχη, φράχτες, διαχωρισμοί. Η ακροδεξιά επελαύνει, γιατί, όπως και το κεφάλαιο, παραμερίζει τις επιμέρους διαφορές της και κινείται υπερεθνικά. Αντίθετα, οι προοδευτικές δυνάμεις, ερίζουν αυτοκτονικά για την παραμικρή μικροπολιτική διαφορά, διασπώντας τις δυνάμεις τους.

Ως τώρα.

Μπέρνι Σάντερς. Γιάνης Βαρουφάκης. Άντα Κολάου. Ανθρωπισμός, αλληλεγγύη, δημοκρατία . Η Προοδευτική Διεθνής ξεκινάει, σήμερα.

Το πανευρωπαϊκό μας κίνημα DiEM25 ενώνει τις δυνάμεις του με το Sanders Institute, ιδρύοντας την Προοδευτική Διεθνή, ένα παγκόσμιο κίνημα που θα κινητοποιήσει ενεργούς πολίτες από όλο τον κόσμο στη βάση ενός κοινού οράματος για δημοκρατία, ευημερία, βιώσιμη ανάπτυξη και αλληλεγγύη.

Η ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο Συνέδριο του Sanders Institute που θα φέρει κοντά μια πλειάδα ακτιβιστών, διανοούμενων και πολιτικών, οι οποίοι θα θέσουν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα όπως τα εργασιακά δικαιώματα, η υγειονομική κάλυψη και η κλιματική αλλαγή.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του DiEM25 Γιάνης Βαρουφάκης θα συμμετέχει σε μια στρογγυλή τράπεζα με τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, την Καναδή βουλευτή Νίκι Άστον και τον Ιρλανδό συγγραφέα και οικονομολόγο Ντέιβιντ ΜακΓουίλιαμς, συζητώντας για την επιτακτική ανάγκη διεθνούς συνεργασίας των απανταχού προοδευτικών δυνάμεων σε μια εποχή ανόδου της ακροδεξιάς και του αυταρχισμού.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η συνιδρύτρια του Sanders Institute Τζέην Σάντερς έχουν εκδώσει Ανοιχτό Κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικές δυνάμεις και πολίτες να συμμετέχουν στη Προοδευτική Διεθνή, αγωνιζόμενοι όλοι μαζί για αξιοπρέπεια, ειρήνη, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας.

Τώρα είναι η ώρα ο προοδευτικός κόσμος σε κάθε γωνιά του πλανήτη να ενωθεί.

Έλα μαζί μας. Εντάξου στην Προοδευτική Διεθνή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο