Πρεμιέρα για την Άριστη ΕΡΤ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Σεπ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Σήμερα Δευτέρα παρουσιάζονται στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι διοριζόμενοι από την κυβέρνηση για τις θέσεις διοίκησης της ΕΡΤ: ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας έχει ορίσει για την θέση του προέδρου τον κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον κ. Γιώργο Γαμπρίτσιο και τις δύο θέσεις μελών του Δ.Σ. τον κ. Νικόλαο Ελματζίογλου και την κα Ιωάννα Στεφανάκη.

Όπως δηλαδή είχε ήδη ανακοινωθεί προηγουμένως, η κυβέρνηση τώρα θα παρουσιάσει και στη Βουλή την επιλογή της για την προεδρία της δημόσιας τηλεόρασης: τον επίσημο προπαγανδιστή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά (υπεύθυνος γραφείου τύπου ΝΔ). Είναι ο μέχρι πρότινος υπάλληλος της Νέας Δημοκρατίας που θα εγγυηθεί την πολυφωνία της δημόσιας τηλεόραση, την ποιότητά της πέρα από κομματικά χρώματα, την δήθεν καταπολέμηση των fake news, την αντικειμενικότητα και την μετριοπάθεια. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της αριστείας αντιλαμβάνεται την δημόσια τηλεόραση ως μετεκλογικό λάφυρό της, υπό τον όσο το δυνατό πιο άμεσο έλεγχο της – όπως άλλωστε, μετά το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, αντιλαμβάνεται και την κάθε πτυχή του κράτους και του δημοσίου βίου. Η επιλογή της σχεδόν συναγωνίζεται σε σαφήνεια προθέσεων την πρωτοβουλία του ίδιου κόμματος πριν από λίγα χρόνια να κλείσει την ΕΡΤ, να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση.

Η αντίληψη του ΜέΡΑ25 για τη δημόσια τηλεόραση είναι εντελώς αντίθετη από την αντίληψη περί καναλιού-λαφύρου και βοηθήματος προπαγάνδας της ΝΔ. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για μια δημόσια τηλεόραση πολυφωνίας και πλουραλισμού, ποιότητας, βήματος στους πολίτες. Οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας για την διοίκηση της ΕΡΤ εγγυώνται το ακριβώς αντίθετο με τον πιο προφανή και κατάφωρο τρόπο. Όσο το κράτος λαφυραγωγείται και μητσοτακοποιείται σε κάθε του πτυχή, θα μας βρίσκει απέναντι.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο