Πούτιν-Ερντογάν εξευτελίζουν την ΕΕ & αποδεικνύουν την αφροσύνη της ανίερης συμμαχίας για εξορύξεις-αγωγούς με Νετανιάχου-Exxon-Τραμπ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Ιαν, 2020

Σήμερα, στη Μόσχα, ο Φαγιέζ αλ-Σαράϊ, που ηγείται της υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ Λιβυκής κυβέρνησης, και ο αντίπαλος του στρατηγός Χαλίδα Χαφτάρ, θα υπογράψουν εκεχειρία στη Μόσχα. Ο Πούτιν και ο Ερντογάν, οι οποίοι υποστηρίζουν στρατιωτικά και διπλωματικά τις αντίθετες πλευρές σε αυτόν τον εμφύλιο, οργάνωσαν αυτή την εκεχειρία ερήμην μιας ανύπαρκτης Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ουσιαστικά, περιθωριοποιώντας τις Βρυξέλλες αλλά και τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και, ιδίως, της Ιταλίας (της οποίας πρόσφατη, αντίστοιχη, πρωτοβουλία απέτυχε).

Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν την πλάνη του Μνημονιακού Τόξου το οποίο έως σήμερα πάσχιζε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η Αθήνα καταφέρνει να απομονώσει την Τουρκία του κ. Ερντογάν με το να παρουσιάζεται ως το «καλό παιδί» Βρυξελλών και Ουάσιγκτον.

Η θέα των επικυρίαρχων Πούτιν- Ερντογάν, σε συνδυασμό με μια Άνγκελα Μέρκελ που ετοιμάζεται να ενταχθεί πλήρως στα σχέδια Πούτιν (βλ. Συρία, Λιβύη, Nordstream2), δείχνει πόσο ανόητη, και εν δυνάμει επικίνδυνη, ήταν η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, την οποία συνεχίζει πιστά σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, της υποταγής στις Βρυξέλλες και της παράλληλης πρόσδεσης της χώρας στο άρμα Νετανιάχου-Exxon-Τραμπ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο