Πώς η ΕΛΑΣ κάλυψε το Χρυσαυγίτικο Κήρυγμα άνδρα των ΜΑΤ εναντίον του Κοινοβουλευτισμού έξω από το Εφετείο – την ώρα της καταδίκης της ΧΑ!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Ιούλ, 2022

«Θάψιμο δια του Αρχείου» η κατάληξη της ΕΔΕ για την επίθεση άντρα των ΜΑΤ στο Γραμματέα του ΜέΡΑ25 έξω από το Εφετείο.

Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ο κόσμος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, και λίγα λεπτά μετά, αστυνομικοί των ΜΑΤ και αύρες στράφηκαν κατά του πλήθους, με μεγάλη ένταση και πλήθος χημικών.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν αποφάνθηκε σε άνδρα των ΜΑΤ: “Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι”.

“Αντε γ…”ήταν η απάντηση του «οργάνου της τάξης». Στην αναφορά της βουλευτικής ιδιότητας, του Γιάνη Βαρουφάκη, η απάντηση ήταν “Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ…”.

Οι διενεργούντες την ΕΔΕ αφού εξέτασαν τα στοιχεία και απευθύνθηκαν σε όλους τους διμοιρίτες των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στην περιοχή, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “υφίσταται υπαιτιότητα κάποιου αστυνομικού ο οποίος επέδειξε απρεπή συμπεριφορά σε βάρος του κ. Βαρουφάκη Γιάνη, πλην όμως από τα υπάρχοντα στοιχεία της Ανάκρισης δεν δύναται να προσδιοριστεί με ασφάλεια η ταυτότητα του και για τον καταλογισμό πειθαρχικού παραπτώματος και την επιβολή ποινής δεν αρκεί μόνο η απόδειξη ότι έλαβε χώρα η πράξη, αλλά απαιτείται και η απόδοση της σε συγκεκριμένο αστυνομικό” και ως εκ τούτου η υπόθεση τίθεται στο αρχείο!

Τρία σύντομα σχόλια γι αυτή την εξέλιξη:

  • Σκόπιμα υποβιβάζεται η σημασία του περιστατικού. Το θέμα δεν ήταν απλά «απρεπής συμπεριφορά». Ήταν η έμμεση αλλά σαφής απειλή για βία σε όλες κι όλους τους βουλευτές – στον Κοινοβουλευτισμό συνολικά. Ουσιαστικά, την ώρα που η Χρυσή Αυγή κι ο πόλεμός της εναντίον του Κοινοβουλευτισμού καταδικαζόταν, άνδρας των ΜΑΤ εξέφρασε την ίδια άποψη και μάλιστα υπό τη μορφή απειλής σε βουλευτή μερικά μέτρα πιο μακρυά.
  • Στο πόρισμα επαναλαμβάνεται το «ξαναγράψιμο της ιστορίας» που επιχειρεί η ΕΛΑΣ, ότι οι συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο επιτέθηκαν πρώτοι στους αστυνομικούς, και όχι το αντίθετο, όπως μαρτυρούν τα μη επεξεργασμένα ντοκουμέντα. Διανθίζεται δε με πληθώρα φανταστικών αφηγήσεων, όπως πχ για επίθεση από «χίλια και πλέον άτομα» σε αστυνομικούς στην οδό Αρματολών και Κλεφτών, ένα δρόμο που μετα βίας χωράει μερικές δεκάδες.
  • Μία ακόμα ΕΔΕ μπαίνει στο αρχείο, με την ΕΛ.ΑΣ. να μην αμφισβητεί το περιστατικό, αλλά τους διμοιρίτες των ΜΑΤ να δηλώνουν άγνοια και να μην μπορούν να το αποδώσουν σε κάποιον. Συνεπώς ή δεν μπορούν καν να ελέγξουν να ελέγχουν την διμοιρία τους, ή έχουμε μία ακόμα περίπτωση συγκάλυψης, ενός ακόμα περιστατικού αυθαιρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. σε πολιτικό αρχηγό και βουλευτή μάλιστα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αντίστοιχες επιθέσεις σε “απλούς” πολίτες.

Θα υπάρξει ένα τέλος σε αυτόν τον κανόνα της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας; Δεν μπορεί η Πολιτεία να υποθάλπει τις εγκληματικές πράξεις των “οργάνων της τάξης” την ώρα που έχει εξαπολύσει μία τεράστια επίθεση στην κοινωνία και την νεολαία για την επιβολή του νόμου και της τάξης και την πάταξη της ανομίας. Η ανομία βρίσκεται στους ίδιους τους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., όπως δυστυχώς και οι χρυσαυγήτικες αντιλήψεις, τις οποίες είδαμε ακόμα και την ημέρα της απόφασης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο