Νεολαία ΜέΡΑ25: Να μην επιστρέψουμε να υπάρξει κανένας νεκρός απεργός πείνας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Ιούλ, 2022

Η αστική δικαιοσύνη έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξανά δείξει τον πραγματικό της ρόλο και ποιους λίγους εξυπηρετεί. Με αποφάσεις και αποφυλακίσεις του Επαμεινώνδας Κορκονέα, δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του Χορταριά δολοφόνου του Ζακ Κωστόπουλου, την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, την απαλλαγή του 27χρονου γόνου της γνωστής οικογένειας Λεβέντη, με βούλευμα από την κατηγορία για βιασμό στην 24χρονη Γεωργία Μπίκα και η αποφυλάκιση του καταδικασμένου σε 12 χρόνια χωρίς αναστολή παιδοβιαστή Δημήτρη Λιγνάδη, η σημερινη απόφαση του εφετείου της Λαμίας να απορρίψει το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη μας δείχνουν πως η δικαιοσύνη δυστυχώς δεν είναι τόσο τυφλή όσο λένε.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μια δικαιοσύνη να φέρεται με επιείκεια σε όσους είναι παιδοβιαστές, βιαστές, δολοφόνοι γνωστοί ηθοποιοί, σκηνοθέτες ή γόνοι γνωστών οικογενειών ρίχνοντάς τους στα ‘’μαλακά’’ Ενώ κρατούμενοι οι οποίοι απλώς διεκδικούν το έννομο δικαίωμα τους, να δέχονται εκδικητική μεταχείριση.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης από τον Δεκέμβριο του 2021 έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο διάστημα έκτισης της ποινής του. Αίτημα το οποίο επανειλημμένα δεν γίνεται δεκτό. Εδώ και 68 ημέρες βρίσκεται σε απεργία πείνας, με την κατάσταση της υγείας του είδη να έχει επιδεινωθεί ραγδαία και σύμφωνα με την γιατρό του να κινδυνεύει να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα.

Θα πρέπει ως κοινωνίας να μην επιστρέψουμε να υπάρξει κανένας νεκρός απεργός πείνας. Εκτός από το μεγάλο μέρος ευθύνης της Κυβέρνησης και της δικαιοσύνης, που όχι μόνο οδήγησε τον Γιάννη Μιχαηλίδη στην απεργία πείνας αλλά μάλιστα την παρέτεινε καθώς καθυστέρησε την απόφαση της μέχρι σήμερα το πρωί, θα έχουμε και ως κοινωνία ένα μέρος ευθύνης αν δεν διεκδικήσουμε να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ως Νεολαία του ΜέΡΑ25, ζητάμε την ανάκληση της απόφασης του εφετείου και την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Γιάννη Μιχαηλίδη. Στεκόμαστε επικριτικά απέναντι στην αποφάσεις της δικαιοσύνης που φέρονται με αμεροληψία σε δολοφόνους βιαστές και παιδοβιαστές και εκδικητικά σε κρατούμενους που δεν ανήκουν στο σύστημα τους. Συμμετέχουμε και καλούμε όλες και όλους σήμερα Πέμπτη 28/7 στις 19:00 στο Σύνταγμα στην συγκέντρωση συμπαράστασης για τα πραγματοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο