Ποιοι πραγματικά κυβερνούν αυτή τη χώρα;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Ιούν, 2023

Πρωτοπαλίκαρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που οδηγούσε θωρακισμένο αυτοκίνητο το οποίο ανήκε σε εταιρεία του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός , έπεσε θύμα «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» μεταξύ μαφιόζων. Το γεγονός ότι οι απολήξεις της υπόθεσης ακουμπάνε με μια αλληλουχία συμπτώσεων δύο από τους πιο ισχυρούς Ολιγάρχες της χώρας, επιβεβαιώνει ότι η εγχώρια ολιγαρχία, με σύνδεσμο κόσμο προερχόμενο από τις μαφίες, καταλήγει να λειτουργεί ως ένα κέντρο με ενιαία συμφέροντα.

«Αιώνιοι αντίπαλοι» στους τίτλους των αθλητικών φύλλων τους, οι κ.κ. Μαρινάκης και Αλαφούζος έχουν περισσότερες ομοιότητες απ’ ότι διαφορές. Αμφότεροι ιδιοκτήτες μεγάλων ΠΑΕ και πανίσχυρων ομίλων ΜΜΕ, αμφότεροι με δραστηριότητα στη ναυτιλία. Τέλος, αμφότεροι έχουν δείξει στην τελευταία προεκλογική περίοδο ότι έχουν όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και τη θέληση να επιχειρήσουν να καταπνίξουν κάθε πολιτική φωνή που τους κατονομάζει από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Αλαφούζος άσκησε μήνυση κατά του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη, ενώ ο κ. Μαρινάκης παραβίασε δίχως καμία συνέπεια, νόμους και κανόνες της προεκλογικής περιόδου, απαγορεύοντας κάθε παρουσία υποψηφίων του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στα κανάλια και τις εφημερίδες του ομίλου του.

Το ότι οι δύο άντρες στηρίζουν φανερά το κόμμα της «Μητσοτάκης Α.Ε» συμβάλλοντας στην εδραίωση της κυριαρχίας ενός κόμματος με ανοιχτές υποθέσεις παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων, κάνει σαφές σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ότι δεν θα υπάρξει καμία πολιτική βούληση εκκαθάρισης του βούρκου στον οποίο έχουν κυλήσει την Ελλάδα, άνθρωποι που συσσώρευσαν τεράστια ισχύ, ασύμβατη με συνθήκες Δημοκρατίας. Το δυνάμωμα της μόνης φωνής που στέκεται εμπόδιο τους μπορεί να συμβάλει στο γκρέμισμα της μονοκρατορίας τους. Στις 25, ΜέΡΑ25.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο