Ποινικοποίηση διαδηλώσεων: Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει την διολίσθηση στον ακροδεξιό αυταρχικό κατήφορο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Φεβ, 2020

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα νομοθετικό πλαίσιο – όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή» της Κυριακής – που ουσιαστικά θα παραβιάζει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι, καθώς σύμφωνα με τα όσα προαναγγέλλονται το δικαίωμα στην διαδήλωση περιορίζεται τόσο που ουσιαστικά καθίσταται πρακτικά αδύνατη μια σύννομη – με το νέο νομικό πλαίσιο – συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μάλιστα η Κυβέρνηση προχωράει και ένα βήμα παραπέρα μέσα από την ποινικοποίηση με ιδιώνυμο αδίκημα της συμμετοχής σε κινητοποίηση την οποία η αστυνομία θα κηρύσσει ως παράνομη. Και όλα αυτά φυσικά ενώ προβλέπεται ακόμα και η δυνατότητα απαγόρευσης διαδηλώσεων, παρεμπόδισης διεξαγωγής τους και διάλυσης συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ.

Ελπίζουμε όλα όσα έκπληκτοι διαβάσαμε να διαψευστούν από την Κυβέρνηση όταν δημοσιοποιήσει επίσημα το σχέδιο νόμου καθώς και όταν αυτό κατατεθεί στη Βουλή. Είναι αδιανόητο να συζητάμε εν έτει 2020 σε μια δημοκρατική χώρα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ποινικοποίηση συμμετοχής σε διαδηλώσεις και για απαγορεύσεις και διάλυση συγκεντρώσεων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει την διολίσθηση στον ακροδεξιό αυταρχικό κατήφορο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο