Περίεργα παιχνίδια με το Νοσοκομείο Καρύστου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Ανακοινώσεις Οργανώσεων
17 Οκτ, 2023

Χωρίς διοίκηση και με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού οδηγείται σε κλείσιμο προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων

Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Καρύστου για αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της πόλης, πολλούς μήνες τώρα.

Μετά την παραίτηση του κ. Μίχα από τη διοίκηση του ιδρύματος, το νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί κάτω από το πρωτοφανές καθεστώς της προσωρινής διοίκησης. Πρέπει να είναι το μοναδικό κρατικό ίδρυμα στη χώρα στο οποίο η κυβέρνηση, για εντελώς άγνωστους λόγους, δεν έχει προχωρήσει στον ορισμό νέου διοικητή.

Ταυτόχρονα, τα κενά σε ιατρικό προσωπικό διαρκώς αυξάνονται με συνεχείς αποχωρήσεις γιατρών και δίχως να καλύπτονται οι θέσεις. Αντίστοιχα είναι και τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου. Ο λαός της Νοτίου Ευβοίας έχει νωπή στη μνήμη του την προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου πριν μερικά χρόνια και η κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα σήμερα ξυπνά σε όλους μας άσχημες μνήμες.

Οι κάτοικοι της Καρυστίας σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που οδηγεί στο μαρασμό και το κλείσιμο του νοσοκομείου.
Θεωρούμε απαραίτητη τη συζήτηση του σημαντικού αυτού θέματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και την ανάληψη απ’ τη μεριά του Δήμου Καρύστου των απαραίτητων πρωτοβουλιών, ώστε το νοσοκομείο της πόλης να ενισχυθεί και να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών, σε πείσμα όλων όσοι θέλουν τον μαρασμό του προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων της υγείας.

Ομάδες Βάσης Εύβοιας ΜέΡΑ25
Ομάδα Εύβοιας ΛΑΕ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Περιφερειακή Παράταξη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο