Παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια ο περιορισμός και έλεγχος των βουλευτών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Απρ, 2020

«Ο οποιοσδήποτε περιορισμός και έλεγχος των βουλευτών είναι ευθέως παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια» δηλώνει η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜέΡΑ25 κα Σοφία Σακοράφα σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία και συζητήθηκε στη χθεσινή τους συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κος Τασούλας απαντώντας στην κα Σακοράφα δεσμεύτηκε να το καταστήσει σαφές προς όλους ώστε να αποφεύγονται συμπεριφορές που προσβάλουν τη Βουλή και το Σύνταγμα.

Ολόκληρη η επιστολή που κατατέθηκε χθες στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και συζητήθηκε έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αξιότιμοι κ.κ. Συνάδελφοι

Ενόψει της αυριανής Διάσκεψης είμαι  υποχρεωμένη να θέσω υπ’ όψιν σας ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά τόσο στην απρόσκοπτη άσκηση των βουλευτικών μας καθηκόντων, όπως το Σύνταγμα ρητά ορίζει, όσο και στην απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία Κοινοβουλευτικού Κόμματος.

Τα γεγονότα που αφορούν στη μετάβαση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 προς και από τη Βουλή, σας είναι γνωστά, όπως σας τα ανέφερα και στην προηγούμενη Διάσκεψη.

Παρά, όμως , την προσωπική σας παρέμβαση κ. Πρόεδρε, ώστε  να μην επαναληφθούν παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές,  με λύπη μου  θέτω υπ’ όψιν Σας ότι όχι μόνο αγνοήθηκε η παρέμβασή Σας αλλά συνέβησαν γεγονότα καθ’ υπέρβαση καθήκοντος, κατάχρησης εξουσίας, κατάφορης παραβίασης του Συντάγματος και περιφρόνησης της Βουλής .

Σας τα παραθέτω επιγραμματικά:

  • Κατ’ εντολή του Λιμενάρχη Αίγινας, το αρμόδιο γραφείο έκδοσης εισιτηρίων, αρνήθηκε στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25, κ. Βαρουφάκη, την έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής
  • Κατά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά ο Λιμενάρχης τον ρώτησε  για ποιο λόγο μεταβαίνει στην Αίγινα και στην απάντηση <<για την άσκηση των Βουλευτικών μου καθηκόντων>> τον απείλησε με σχηματισμό δικογραφίας
  • Κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Αίγινας ο Λιμενάρχης τον εμπόδισε να συνεχίσει την πορεία του και τον υποχρέωσε  να περιμένει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου, μετά και την παρέμβαση της συνοδευτικής ομάδας φύλαξής του, να του επιτρέψει  να συνεχίσει τη διαδρομή του

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Αξιότιμοι κ.κ. Συνάδελφοι

Δεδομένων των ανωτέρω, της σύμφωνης γνώμης όλων των συναδέλφων και Σας προσωπικά για το απαράδεκτο στις συμπεριφορές των πρώτων γεγονότων, ενόψει της ερχόμενης Ολομέλειας, αλλά κυρίως και πρωτίστως για την προστασία του Συνταγματικού δικαιώματος όλων των Βουλευτών της απρόσκοπτης άσκησης των καθηκόντων τους, όπως η συνείδηση του καθενός ορίζει, θα παρακαλούσα εσάς προσωπικά αλλά και τους συναδέλφους, με τον προσήκοντα τρόπο, να κάνουμε  σαφές δημοσίως ότι ο οποιοσδήποτε περιορισμός και έλεγχος στην κίνηση των Βουλευτών είναι ευθέως παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο