Παράλογα, ανεφάρμοστα και διχαστικά τα «προνόμια» των εμβολιασμένων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Ιούν, 2021

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ορισμένα δήθεν «προνόμια» για τους εμβολιασμένους, τη στιγμή που ο εμβολιασμός βρίσκεται στο 35% περίπου του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού και άρα δεν μπορεί ούτως ή άλλως και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο καθολικά.

Άλλωστε η ίδια η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λόγω της αποτυχίας της στην εμβολιαστική και όχι μόνο διαδικασία, θέτει εναλλακτικά το κριτήριο των τεστ καθιστώντας το κριτήριο του εμβολιασμού έναν ακόμα τραγέλαφο στην διαχείριση της πανδημίας από πλευράς της.

Πέρα τούτου, το να προσπαθείς να πείσεις τους δύσπιστους απέναντι στον εμβολιασμό, απειλώντας τους με τιμωρητικές λογικές, δεν βοηθάει ούτε τους εμβολιαστικούς σκοπούς, απλώς αναπαράγει τον αυταρχισμό μιας Κυβέρνησης που διαρκώς θέτει εν αμφιβολία τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.

Ούτε όμως και η δημιουργία ενός άτυπου σώματος καταστηματαρχών-χωροφυλάκων που θα αναγκάζονται να εφαρμόζουν παράλογα και ανεφάρμοστα μέτρα, χωρίς να είναι ο ρόλος τους αυτός, ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του φιάσκου της Κυβέρνησης.

Απέναντι σε όλες αυτές τις «λογικές» του διχασμού της κοινωνίας που επιλέγει για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, απαιτούμε να να αναλάβει επιτέλους η ίδια την δίκη της ατομική ευθύνη και να πράξει όλα όσα ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει (δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ και καθολικού εμβολιασμού, ενίσχυση του ΕΣΥ κλπ.).

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο