Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος: Μια διαρκής μάχη απέναντι στο φασισμό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιαν, 2024

Συμπληρώνονται σήμερα 79 χρόνια από τις 27 Ιανουαρίου του 1945, όταν ο Κόκκινος Στρατός ελευθέρωνε το Άουσβιτς και έβαζε τέλος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα τάγματα θανάτου και στη φρίκη του Ολοκαυτώματος.

79 χρόνια μετά, η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος είναι μια τραγική επέτειος υπενθύμισης όλων όσων τότε υπέστησαν συγκεκριμένες μερίδες του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, εξαιτίας των Ναζί, αλλά και μια ημέρα μνήμης για τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε ώστε να μην επιτρέψουμε να εκκολαφθεί ξανά το αυγό του φιδιού.

Ειδικά σήμερα που η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στρέφονται προς την Ακροδεξιά και υιοθετούν μεγάλο μέρος συντηρητικών θέσεων, τώρα πρέπει η Αριστερά και ευρύτερα οι δημοκράτες και προοδευτικοί άνθρωποι να αρθρώσουμε έναν διαφορετικό λόγο απέναντι στο φασισμό, την Ακροδεξιά, την μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό.

Τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ώστε ποτέ ξανά να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα από το φασισμό. Να γίνει κοινά αποδεκτή η διαφορετικότητα στη γλώσσα, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την καταγωγή. Σήμερα που η Παλαιστίνη βιώνει μια γενοκτονία από το κράτος του Ισραήλ, με την ανοχή πολλών άλλων κυβερνήσεων, είναι η στιγμή να σταματήσουμε να μετράμε καραβάνια μεταναστών και προσφύγων, αλλά να μιλήσουμε ξανά για ειρήνη και το τέλος του πολέμου.

Ποτέ ξανά φασισμός.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο