Π. Παπανικολάου: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός και όχι τρολ προπαγανδιστικού μηχανισμού και πρέπει να κατονομάσει ποια κοντινά νοσοκομεία θεωρεί περιττά

Συνεντεύξεις - videos
06 Ιούλ, 2021

Παρά το αλαλούμ με την πορεία των εμβολιασμών και την αντιμετώπιση εμβολιασμένων και μη, παρά το γεγονός ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να μας χτυπήσει την πόρτα ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά δεν χάνουν ευκαιρία να υπονομεύσουν το ΕΣΥ και να προωθήσουν το αφήγημά τους για τα υποτιθέμενα οφέλη στη δημόσια υγεία από την προώθηση των συμπράξεων του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα. Ο νευροχειρούργος και γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, στηλιτεύει αυτή τη στάση και εξηγεί στο «Στίγμα της ΜέΡΑς» τους απώτερους στόχους των κυβερνητικών σχεδιασμών:

Το τελευταίο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμασά χιλιοειπωμένες ανοησίες, ήδη από την εποχή του πρώτου μνημονίου το 2010, και μάλιστα επί λέξει. Για παράδειγμα, η περίφημη αναφορά στα δύο νοσοκομεία που απέχουν μεταξύ τους 20-30 χλμ, άρα το ένα από τα δύο είναι περιττό και πρέπει να κλείσει, γίνεται εδώ και 11 χρόνια. Κατά καιρούς, ο ισχυρισμός αυτός έχει διατυπωθεί και από τις τρεις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις: Παπανδρέου, Σαμαρά-Βενιζέλου και Τσίπρα. Κάθε φορά που ήθελαν να κάνουν περικοπές στις δαπάνες της δημόσιας υγείας και στο προσωπικό του συστήματος δημόσιας περίθαλψης λόγω έξωθεν πιέσεων, χρησιμοποιούσαν αυτή τη χιλιοειπωμένη ατάκα.

Όμως επειδή ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας και όχι κάποιο τρολ του προπαγανδιστικού μηχανισμού του κυβερνώντος κόμματος θα πρέπει να μας αναφέρει συγκεκριμένα ποια κοντινά νοσοκομεία εννοεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εννοεί νοσοκομεία στο Λεκανοπέδιο Αττικής ή στη Θεσσαλονίκη, γιατί θα ήταν εξωφρενικό. Μήπως στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στα Ιωάννινα…;

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κατονομάσει ποια νοσοκομεία περισσεύουν, γιατί κατά τη διάρκεια της πανδημίας είδαμε ότι όχι απλά κανένα νοσοκομείο δεν είναι περιττό, αλλά είχαμε εκατοντάδες ασθενείς διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους εκτός ΜΕΘ και εντολές από διοικητές νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών να περιθάλπουν τους ασθενείς covid γιατροί άσχετων ειδικοτήτων, ακόμη και ειδικευόμενοι ψυχιατρικής.

Ένα άλλο σενάριο που επανέρχεται και κυκλοφορεί επίσης από το 2010, για το οποίο μάλιστα δεν γίνεται πολύς λόγος, είναι να εφημερεύουν καθημερινά τα επείγοντα των μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων χωρίς κατ’ ανάγκη να εφημερεύει το υπόλοιπο νοσοκομείο. Δεδομένου ότι δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμα 3.500 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που απαιτούνται για αυτό το σενάριο, αναπόφευκτα τα μεγάλα νοσοκομεία θα μετατραπούν σε «εφημεράδικα» και οι αγαπητοί στον πρωθυπουργό ιδιώτες κλινικάρχες θα αναλάβουν όλες τις εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις με το αζημίωτο βέβαια.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο