Π.Γ. ΜέΡΑ25: Δήλωση στήριξης και αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές Κεφαλλονίτες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Οκτ, 2021

Σήμερα έγινε γνωστό ότι οι Κεφαλλονίτες αγωνιστές του κινήματος κατά των Ανεμογεννητριών, καλούνται στο Λιμεναρχείο Σάμης την 11η Οκτωβρίου 2021 προκειμένου να εξεταστούν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης για τις 20ήμερες κινητοποιήσεις τους, τον Οκτώβριο 2020, που απέτρεψαν την εκφόρτωση ανεμογεννητριών στο λιμάνι της Σάμης της Κεφαλλονιάς.

Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί οι εκτεταμένες καταστροφές στη Βόρεια Κεφαλλονιά από τον «Ιανό» και οι σφοδρές πλημμύρες, που για την έντασή τους ενοχοποιούνται και τα έργα εγκατάστασης των ανεμογεννητριών που υπάρχουν σήμερα στο νησί.

Το ΜέΡΑ25 έχει τονίσει ότι τα αιολικά πάρκα είναι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που δεν επιτρέπεται να εγκαθίστανται επί ή πλησίον ευαίσθητων οικοσυστημάτων των βουνών, ακτών, νησιών κλπ.

Έχουμε διακηρύξει σε όλους του τόνους ότι καμία ανεμογεννήτρια δεν πρέπει να εγκατασταθεί στην Κεφαλλονιά.

Το ΜέΡΑ25 οραματίζεται ένα μέλλον όπου οι τοπικές κοινωνίες θα αποφασίζουν κυριαρχικά για τα τοπικά τους ζητήματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές του κινήματος που διώκονται με πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας.

Καταδικάζουμε την ποινική καταδίωξη των αγωνιστών του κινήματος που εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Κεφαλλονιάς.

Ζητάμε εδώ και τώρα την παύση οποιασδήποτε ποινικής δίωξης εναντίον τους.

Πολιτική Γραμματεία ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο