Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο της Αθήνας – Πέμπτη 7/10, 18:30

Δραστηριότητα
07 Οκτ, 2021

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά και η Καμπάνια «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή!», οργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 7/10 στις 18:30 έξω από το Εφετείο της Αθήνας, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη συνέχεια αντιφασιστική πορεία.

Μετά το νέο μπαράζ επιθέσεων από οργανωμένες ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες, σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες, σε μέλη κομμάτων και αντιφασιστικών οργανώσεων, στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα πια, δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο εφησυχασμού!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σ’ αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση, επιλέγουν να αφήσουν να διογκώνεται το νεοναζιστικό κτήνος και να κάνει ανενόχλητο τις επιθέσεις τους, αποβλέποντας σε εκλογικά οφέλη και στο χτύπημα κάθε ελεύθερης και αγωνιστικής φωνής που αντιστέκεται. Την ίδια ώρα «οργανικοί διανοούμενοι» της παράταξης τους ξεπλένουν την αναζωπύρωση των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου, με ανιστόρητες εξισωτικές «θεωρίες των δύο άκρων».

Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ. τόσο με τους ακροδεξιούς της θύλακες, όσο και με τις εντολές της πολιτικής της ηγεσίας, ανέχεται πλήρως τις επιθέσεις των ακροδεξιών, ενώ επιτίθεται με ωμή βία σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες, αλλά και εκπαιδευτικούς και καθηγητές.

Η κοινωνία όμως ήδη απαντά και θα συνεχίσει να απαντά με ένα νέο, ακόμα πιο ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα.

Είναι στο χέρι μας να μην τους αφήσουμε. Να μην επιτρέψουμε ξανά ναζιστικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές και στα σχολεία. Να μην σηκώσουν ποτέ ξανά κεφάλι.

Γι’ αυτό καλούμε όλα τα μέλη του ΜέΡΑ25 και τις/τους φίλες/φίλους τους, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου 18.00) αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο