Οργανώσεις ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης: Χθες η πρώτη απάντηση, από σήμερα η διαρκής μάχη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Σεπ, 2021

Χθες το απόγευμα δόθηκε η πρώτη απάντηση στους φασίστες και τις ακροδεξιές συμμορίες της πόλης.

Χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες κάναμε σαφές πως επιθέσεις, τραμπουκισμοί και ναζιστικοί χαιρετισμοί δεν έχουν θέση, ούτε στη Σταυρούπολη, ούτε πουθενά.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής βλέπουμε στην πόλη μας για ακόμη μια φορά εκδηλώσεις συντηρητισμού, εθνικισμού και φασισμού με φόντο το παρακράτος.

Βλέπουμε την κυβέρνηση μέσω της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να επαναλαμβάνει το χάιδεμα της ακροδεξιάς, κάνοντας ουσιαστικά πλάτες στην επαναφορά των ταγμάτων εφόδου.

Αλλά βλέπουμε και την πόλη να αντιδρά. Να αναγνωρίζει πως ακόμα δεν ξεμπερδέψαμε με τους φασίστες και πως απαιτείται επαγρύπνηση και αγώνας. Αυτά τα δημοκρατικά αντανακλαστικά μας γεμίζουν ελπίδα, μπροστά στο τέρας του φασισμού.

Χθες ήταν η πρώτη απάντηση, από σήμερα η διαρκής μάχη για να επανοικειοποιήσουμε τους χώρους δράσης τους, η μάχη για να προστατεύσουμε την κοινωνία από τάγματα εφόδου, η μάχη για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, η μάχη για σχολεία χωρίς φασιστικούς θύλακες, η μάχη για να σωθούν τα παιδιά από τους τραμπουκισμούς, το μίσος και το δηλητήριο της ακροδεξιάς.

Είναι χρέος μας να φωνάξουμε παντού πως δεν υπάρχει χώρος για την ακροδεξιά, ούτε στα σχολεία μας, ούτε στις γειτονιές μας, ούτε στις πόλεις μας, ούτε πουθενά.

Η χθεσινή μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία έστειλε το μήνυμα. Δεν θα επιτρέψουμε να ριζώσει ο φασισμός στην πόλη μας.

Οργανώσεις ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο