Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, στο τέλος τον τρώνε οι κότες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Σεπ, 2021

Σε μια φιέστα, από τις αγαπημένες του Κ. Μητσοτάκη, με πομπώδεις δηλώσεις, ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και το Γάλλο Πρόεδρο η συμφωνία αγοράς τριών συν μία φρεγατών από τη Γαλλία συμφωνία που συνοδεύτηκε από συμφωνία άμεσης στρατιωτικής συνδρομής των δύο χωρών σε περίπτωση επίθεσης από Τρίτη χώρα. Μακρόν και Μητσοτάκης, μας ενημέρωσαν πως η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη πράξη προς την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής άμυνας ξεχνώντας όμως να ρωτήσουν τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες. Το όλο εγχείρημα πρόκειται να κοστίσει στον ελληνικό λαό περί τα 5 δις ευρώ ανακουφίζοντας όμως τις Γαλλικές βιομηχανίες που βρέθηκαν να χάνουν προσφάτως συμβόλαια δεκάδων δις από την Αυστραλία.

Την ώρα που η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα τάρταρα μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης και 2 χρόνια υγειονομικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει όχι να ενισχύσει το ΕΣΥ που λειτουργεί πέραν των ορίων του, όχι να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό σε όλους τους τομείς του δημοσίου, αλλά να διαθέσει αυτό το ιλιγγιώδες ποσό, που ειρήσθω εν παρόδω, θα διογκώσει ακόμα περισσότερο το μη βιώσιμο χρέος, για την ανακούφιση και την διάσωση του κύρους της Γαλλίας. Όλα αυτά μάλιστα επικαλούμενη τον εξ ανατολών κίνδυνο της Τουρκίας, την οποία όμως, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, «κάλεσε» και εγκατέστησε επισήμως στη Σούδα με την επικύρωση της συμφωνίας, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, για τη σύσταση του κέντρου αριστείας για την ολοκληρωμένη αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα. Με όσο φόβο και όσες παραισθήσεις και πλάνες για τη δυνατότητα του Πρωθυπουργού να οδηγήσει στη δημιουργία μηχανισμού Ευρωπαϊκής άμυνας και να ντύσουν τη συμφωνία, δεν παύει να αποτελεί μία σαφή επιλογή τα συμφέροντα των μεγάλων βιομηχανιών όπλων έναντι αυτών των λαών.

Σε όσους δε επιχαίρουν για τη συμφωνία στρατιωτικής συνδρομής, να υπενθυμίσουμε πως η Γαλλία είναι αυτή που έχει τα περισσότερα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα σε πολλά σημεία του πλανήτη με την Ελλάδα να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να χρειαστεί να «συνδράμει» τη Γαλλία σε πολεμικές επιχειρήσεις και όχι το αντίθετο. Καλό είναι να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση πως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, στο τέλος τον τρώνε οι κότες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο