Ολιγωρία και ανεπάρκεια της Κυβέρνησης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Μαρ, 2020

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί άψογα τις οδηγίες των επικοινωνιολόγων του να βγαίνει καθησυχαστικός πλην ετοιμοπόλεμος, πράος πλην αποφασισμένος.

Κρίμα που οι οικονομολόγοι του δεν του προσφέρουν υπηρεσίες ανάλογου επιπέδου. Θα τον είχαν προστατεύσει από το να κάνει κατάχρηση του έκτακτου χαρακτήρα ενός διαγγέλματος για να ανακοινώσει άλλη μια δόση απαραίτητων, πλην ανεπαρκών μέτρων, ολέθρια αναντίστοιχων με το μέγεθος της κρίσης που έπεται. Όσες επιμηκύνσεις και να δώσουν στις πληρωμές φόρων ή δόσεων, όσα νέα δάνεια και να δοθούν, δεν θα βοηθήσει σε τίποτα όταν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν χρεοκοπία. Όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία το ΜέΡΑ25, η αντίδρασή μας πρέπει να είναι «εμπροσθοβαρής, τεράστια, συγκεκριμένη και αποτελεσματική και να εμπεριέχει από την πρώτη στιγμή ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΤΙΚΟ ΣΟΚ». Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρότεινε σειρά τέτοιων μέτρων στον πρωθυπουργό. Τον καλούμε να τα υιοθετήσει χωρίς χρονοτριβές γιατί κάθε μέρα που περνάει απλά αυξάνει το λογαριασμό.

Συνετοί οικονομολόγοι θα προστάτευαν επίσης τον Πρωθυπουργό από την θριαμβολογία για την τεράστια τρύπα στο νερό που είναι η απόφαση της ΕΚΤ να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Διότι αυτή η κίνηση δεν θα αποφέρει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του ελληνικού κράτους. Οι μόνοι που θα κερδίσουν θα είναι τα κερδοσκοπικά funds που κατέχουν τα ελληνικά ομόλογα. Ας βγει ο κ. Μητσοτάκης να μας διαψεύσει.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ένας ανήσυχος πληθυσμός στρέφεται προς τον πρωθυπουργό της χώρας του για να μάθει τι του ξημερώνει σε αχαρτογράφητα νερά. Ας μη σπαταλά ο κ. Μητσοτάκης το πολιτικό του κεφάλαιο σε κινήσεις αντιπερισπασμού που θα πλήξουν την αξιοπιστία του όταν η αλήθεια της οικονομικής πραγματικότητας αρχίσει να ξεπροβάλει μετά το ξεπέρασμα του υγιειονομικού συναγερμού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο