Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων δεν στάθηκαν αρκετές να αντισταθμίσουν τη μνημονιακή πολιτική

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Σεπ, 2020

Ο Νομός Καρδίτσας ανήκει στις περιοχές της Ελλάδας που πλήγηκαν σφόδρα από την κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ», αφήνοντας πίσω εικόνες τραγικές και ανθρώπους σε κατάσταση απελπισίας και απόγνωσης. Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και οι τεράστιες υλικές καταστροφές είναι η «εικόνα» της επόμενης μέρας για το σύνολο του Νομού. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων δεν στάθηκαν αρκετές να αντισταθμίσουν τη μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών καθώς η υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών υπήρξε προφανέστατη.

Η εγκατάλειψη των δημόσιων υποδομών και η κλιματική κρίση είναι χαρακτηριστικά της διαχρονικής επιλογής των μνημονιακών αλλά και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, που εστίασαν σε έργα βιτρίνας αντί των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και βάζοντας στην άκρη πραγματικά έργα υποδομής, που ακόμα και όταν πραγματοποιούνται, συνήθως γίνονται είτε με την όψιμη μνημονιακή διαδικασία, δηλαδή χωρίς τους απαραίτητους πόρους και τις αναγκαίες δημόσιες επενδύσεις-δαπάνες.

Ως ΜέΡΑ25 Καρδίτσας εκφράσουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών καθώς και την συμπαράσταση μας στους υπόλοιπους, που δυστυχώς είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του Νομού, οι οποίοι περνούν εξαιρετικά δύσκολες ώρες.

Παράλληλα απαιτούμε τόσο τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών, όσο και την αποκατάσταση των υλικών ζημιών και κυρίως την πραγματική θωράκιση ολόκληρης της χώρας -συμπεριλαμβανομένης και της περιφέρειας που συνήθως παραλείπεται- για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Για να ξεπεραστεί η κρίση θέλουμε άμεσες ενέργειες και πράξεις για τους πληγέντες της καταστροφής και όχι ευχολόγια και υποσχέσεις για το μέλλον που συνήθως ξεχνιούνται με το πέρασμα του χρόνου.

ΖΗΤΑΜΕ: Άμεση πραγματοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης

Άμεση αποζημίωση στην εμπορική αξία των ζώων που χαθήκαν αλλά και αναστολή όλων των υποχρεώσεων όπως και στους γεωργούς.
Κατασκευή νέου μεγαλύτερου κέντρου υγείας (σε στέρεο έδαφος αυτή τη φορά και όχι σε μπαζωμένο μέρος του ποταμού Πάμισου) επανδρωμένου από όλες τις ειδικότητες μια και εξυπηρετεί όλο τον ορεινό όγκο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, επανασχεδιασμός και επαναχάραξη του οδικού συστήματος των ορεινών χωρίων της περιοχής που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αλλά και μια γενικότερη αντιμετώπιση όλων των δρόμων της περιοχής που πάντα παρουσίαζαν- ειδικά τους χειμερινούς μήνες -προβλήματα.

Αυτά είναι μερικές πρώτες προτάσεις που είμαστε σίγουροι ότι θα ανακουφίσουν τον πόνο από την καταστροφή των συνανθρώπων μας και θα τους βοηθήσουν να συνεχίσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.
Έπεται συνέχεια….

ΜέΡΑ25 Καρδίτσας -Τρικάλων

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο