Οι παράνομες παρακολουθήσεις δεν είναι το μόνο έγκλημα-κατά-των-θεσμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Απαιτείται συνολική ρήξη με το Μνημονιακό Έρεβος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Αυγ, 2022

Eίναι σαφές και αυτονόητο ότι οι παρακολουθήσεις που με βαριά καρδιά παραδέχθηκε ο Πρωθυπουργός, δεν περιορίζονται στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ούτε μονο στο δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Είναι επίσης αυτονόητο, ότι οι παράνομες παρακολουθήσεις δεν είναι το μόνο έγκλημα-κατά-των-θεσμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα τρία χρόνια της έχει ήδη ένα δυσανάλογο ιστορικό σκανδάλων που ήρθαν -τυχαία ή κατόπιν έρευνας- στην επιφάνεια. Μπλοκάρει ο νούς στο πόσα ακόμα γίνονται στο σκοτάδι της Μητσοτάκης Α.Ε. που δεν έχουμε μάθει ή δεν θα μάθουμε ποτέ.

Είναι επίσης αποδεδειγμένο, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι η μόνη που πολιτεύτηκε με αυτό τον τρόπο – όλες οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις είναι «κυβερνησεις ειδικού σκοπού»: διαχειριστικές ομάδες εξουδετέρωσης του Συντάγματος και των Νόμων και στράτευσής τους στον αποκλειστικό σκοπό της καταλήστευσης δημοσίων πόρων και αγαθών και αναδιανομής εισοδήματος προς τα πάνω. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απλώς η πιο λυσσαλέα, στην ιδεοληπτική της εμμονή ότι «και καλά μας κάνει» – και γι αυτό ήταν εμφανής η οργή του Πρωθυπουργού στο τελευταίο του «διάγγελμα»: θεωρεί αδιανόητο ότι η πλέμπα τον επικρίνει κι από πάνω για μια ψωροδιάτρηση βασικών ελευθεριών.

Απαιτείται συνολική ρήξη με το Μνημονιακό Έρεβος (στο οποίο για να μην ξεχνάμε μας έχουν καταδικάσει μέχρι το 2060). Απαιτείται μια Προοδευτική Αντεπίθεση: η Ανεξαρτησία να κερδηθεί, ο Πλούτος δίκαια να μοιραστεί, Το Δίκαιο να υπερισχύσει,  ο Καταλογισμός να επιστρέψει.

Το Καλό να νικήσει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο