Οι ίδιοι οι ολιγάρχες της ενέργειας ανακοινώνουν τα υπερκέρδη τους και η Κυβέρνησης σφυρίζει αδιάφορα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Ιούλ, 2022

Σε ανακοίνωση της για τα κέρδη τη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, η Μυτιληναίος δηλώνει πως αυτά διαμορφώθηκαν στα €125 εκατ. αυξημένα κατά 159% έναντι €48 εκατ. του Α’ εξαμήνου του 2021!

“Το νέο ρεκόρ κερδοφορίας οφείλεται πρώτιστα στον υψηλό βαθμό απόδοσης των μονάδων, αλλά και στη δυνατότητα της MYTILINEOS, λόγω μεγέθους χαρτοφυλακίου, για προμήθεια φυσικού αερίου σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές από ένα ευρύ και διαφοροποιημένο δίκτυο προμήθειας τόσο μέσω φορτίων LNG, όσο και μέσω αερίου από αγωγούς, διασφαλίζοντας έτσι επαρκείς ποσότητες για τις δραστηριότητές της, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα υψηλών τιμών ενέργειας” αναφέρει ακόμα χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Οι ίδιοι οι ολιγάρχες λοιπόν, του καρτέλ της ενέργειας ανακοινώνουν κανονικότατα τα υπερκέρδη τους που παράγονται δια μέσου του ληστρικού μηχανισμού του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας με την Οριακή Τιμολόγηση που έστησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και η σημερινή Κυβέρνηση που δήλωνε πως τάχα μου δήθεν αυτά τα υπερκέρδη θα τα υπερφορολογούσε, τελικά ούτε αυτό έκανε, ούτε τον μηχανισμό που τα παράγει κατήργησε, αντιθέτως συνεχίζει να τους επιδοτεί κιόλας από τον κρατικό μηχανισμό!

Αυτό είναι το επίπεδο του σκανδάλου που επικρατεί στην περιβόητη “αγορά ενέργειας” με την Μητσοτάκης Α.Ε. και τη διακοσμητική ΡΑΕ να σφυρίζουν αδιάφορα, τους πολίτες να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα και τους ολιγάρχες να πανηγυρίζουν κιόλας από πάνω για την τεράστια προσοδοφορία τους! Να μπει ένα τέλος εδώ και τώρα σε αυτή την αισχροκέρδεια, το ΜέΡΑ25 έχει προτείνει εδώ και καιρό τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να γίνει άμεσα αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση για ρήξη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο